Hoppa till huvudinnehåll
Foto: freestocks, unsplash.com

Kommunen sprider vårkänslor med påskbrev

Kommunalråd Mathias Lindquist och kommunchef Jan-Olof Appel sprider vårkänslor i påskbrev som landar i brevlådor under vecka 13. 

Tillsammans har vi fått göra stora uppoffringar i våra liv för att skydda varandra under pandemin. Vi har gång på gång uppmanats att hålla avstånd och att minska våra sociala kontakter för att minska smittspridning. Detta måste vi fortsätta göra.

Sprid vårkänslor – inte virus

Under vecka 13 kommer alla invånare och företag i Munkfors-Ransäter att få ett påskbrev i sina brevlådor. Förhoppningen är att kommunen ska nå målgrupper som inte är digitala i sin vardag men också att skicka pepp och belysa den ensamhet som uppstår under högtider.

– Andemeningen är att vi ska sprida vårkänslor och inte virus. Vi vill skicka en ödmjuk påminnelse om att fortsätta följa myndigheternas rekommendationer. Fira påsk i en mindre krets, träffa personer i riskgrupper på ett säkert sätt och fundera på om resor verkligen är nödvändiga. Vi ser en stor ökning av fall i länet, men också i vårt Munkfors, säger Jan-Olof Appel, kommunchef.

Här kan du läsa brevet i sin helhet, pdf, 1 487 kB

Du är inte ensam – hjälp finns att få

I påskbrevet finns också viktiga nummer till olika stödlinjer som du kan kontakta om du känner dig ensam eller vill prata med en medmänniska.

Jourhavande medmänniska

Jourtelefon på 08-02 16 80

Äldrelinjen

För dig som är över 65 år. Ring 020-22 22 33

Jourhavande kompis

Röda Korsets ungdomsförbunds chatt för dig under 25 år.

Publicering: 2021-03-30 | Ändrat: 2021-03-30
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se
Skriv ut