Hoppa till huvudinnehåll

Vi söker kontaktfamiljer

Munkfors kommun söker kontaktfamiljer som kan ta emot ett barn eller syskonpar i sitt hem någon gång per månad.

Uppdragen som kontaktfamilj kan se väldigt olika ut och bero på olika saker. Ibland är det barnen som behöver stöd och ombyte i miljön och ibland är det en förälder som behöver avlastning.

Det finns många olika anledningar till att ett barn kan behöva en extrafamilj med stabila och trygga vuxna. Men gemensamt för alla barn är att de behöver ett större nätverk än det de har idag för att fortsätta utvecklas på ett bra sätt. Därför är kontaktfamiljen ofta ett mycket uppskattat stöd för många barn och deras föräldrar. Som en följd av det blir kontaktfamiljen ofta viktiga personer i barnets liv.

Vill du bli kontaktfamilj?

Du behöver ingen särskild utbildning för att bli kontaktfamilj. Det viktiga är att ni har en stabil livssituation och att ni har tid, plats och engagemang för att ta hand om ett eller flera barn. Om du vill bli kontaktfamilj utreds din situation. Utredningen innehåller bland annat hembesök och kontroll i olika register. Detta sker för att bedöma om du passar för uppdraget och motsvarar de krav som socialtjänsten ställer på en kontaktfamilj.

Kontakta oss

Om du vill veta mer eller ansöka om att bli kontaktfamilj kan du kontakta socialtjänsten via kommunens kontaktcenter.

Telefon: 0563-54 10 00
E-post: kontaktcenter@munkfors.se

Publicering: 2020-10-15 | Ändrat: 2020-10-15
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se
Skriv ut