Hoppa till huvudinnehåll

Skolavslutningarna blir annorlunda på grund av covid-19

Regeringen har på grund av coronakrisen beslutat om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare. Därför har också skolorna i Munkfors kommun sett över sitt firande vid skolavslutningarna.

Inga avslutningar i kyrkan

I årskurserna F-9 i grundskolan kommer respektive klass att ha avslutning 12 juni, utan vårdnadshavare. Inga avslutningar kommer att ske i kyrkan utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Efter en kortare avslutning på respektive skola vill vi uppmana vårdnadshavare att inte ta emot eleverna på skolgårdarna. Detta för att undvika stora och spontana samlingar. Skoldagen kommer vara kortare och skolskjutsarna kommer gå som vanligt, men vid en annan tid. Mer information om tider kommer inom kort.

Mentorerna i årskurs 9 planerar ett särskilt firande för eleverna i årskurs 9. Information kring detta kommer att förmedlas av mentorerna. Eleverna kommer att fira avslutningen tillsammans med sina mentorer. Inga vårdnadshavare kommer att kunna delta.

Tillsammans tar vi ansvar

Det är tråkigt för alla att skolavslutningen inte kan ske som vanligt. Men i tider som dessa måste vi alla tillsammans ta ansvar för att minska risken för smittspridning av covid-19.

Publicering: 2020-06-11 | Ändrat: 2020-06-11
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se
Skriv ut