Hoppa till huvudinnehåll
Bild från vänster: Mathias Lindquist, kommunalråd, Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef och Patrik Hedin, ordförande Företagarna i Munkfors

Ribban höjs än en gång för att stärka handeln i Munkfors

Nu höjs vinsten rejält i kvittotävlingen Köptrogen i Munkfors. Förstapriset utökas till hela 20 000 kronor. Andra- och tredjepriset höjs till 10 000 kronor vardera.

Tävlingen Köptrogen brukar avslutas med en prisutdelning på nationaldagsfirandet med ett förstapris på 10 000 kronor, samt 1000 kronor för tvåan och trean i form av presentkort hos deltagande butiker som har finansierat tävlingens prissumma.

I år blir det inget större firande på nationaldagen på grund av covid-19. Arrangörerna som består av kommunens handlare, Munkfors kommun och 6:e junikommittén har istället bestämt att man förlänger tävlingsperioden och höjer vinsterna rejält. Förstapriset utökas nu till 20 000 kronor. Andra- och tredjepriset höjs till 10 000 kronor vardera. Tävlingen pågår ändå till augusti, så det finns gott om tid att handla lokalt och spara kvitton.

– Handeln har det tufft som det är, speciellt nu är det extra kämpigt på många håll. Nationaldagen är normalt sett en väldigt bra försäljningsdag för många av dem och det är ju heller ingen dag man flyttar på direkt. 6 juni är 6 juni. Däremot kan man försöka hitta andra sätt att göra handeln attraktiv på orten. Nu höjer vi ribban rejält och ytterligare en samverkanspartner ansluter sig, föreningen Företagarna i Munkfors, säger Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef.

Patrik Hedin, ordförande i Företagarna i Munkfors berättar:

– Vi blåste liv i företagarföreningen förra året med ny styrelse och har fått en del nya medlemmar. Nu känns det extra viktigt att samverka med kommun och stötta den lokala handeln nu. Vi hänger på och satsningen gör att det kommer tillbaka till företagen på ett bra sätt. Vi behöver de branscher som finns kvar, säger Patrik Hedin, ordförande i Företagarna i Munkfors.

Viktigt att man är lokal-lojal

Tävlingen Köptrogen kom till för att stärka lokala företag och det lokal-lojala köpbeteendet.

– Att man tänker till en extra gång innan man gör sina inköp är viktigt. Finns det på orten? Kan jag köpa det lokalt? Att det blir första valet, de gånger det är möjligt, för att vi ska kunna ha våra företag kvar, det är viktigt för oss som kommun, säger kommunalråd Mathias Lindquist.

Tävla du också!

För att delta i Köptrogen ska du samla ihop minst tio kvitton från tio olika butiker. Då har du chans att gå till final. Varje kvitto ska ha en inköpssumma på minst 50 kronor för att du ska kunna lägga till det i din kvittohög som du sedan tävlar med.

Inköpen ska vara gjorda mellan 11 december 2019 och 15 augusti 2020. Du har med andra ord god tid på dig att genomföra dina lokallojala inköp. Dina sparade kvitton, tillsammans med namn och telefonnummer, lämnar du in på Munkfors turistbyrå senast 19 augusti 2020.

Vinnarna utses 5 september.

Vinst
Du tävlar om att vinna ett presentkort på 20 000 kronor och titeln ”Mest köptrogen i Munkfors”. Presentkortet används till att handla i de butiker/företag som ingår i tävlingen. Ytterligare två finalister får vardera 10 000 kronor i presentkort.

Företag som deltar
Lerins, Mia’s, Blomsterboden, Loppisstationen, Hårshopen, OKQ8, RT Foto, Munkfors Trädgårdstjänst, Bilelektriska, Amorinen, Wood Jo, Lillängens Bil & Däck, Frendo, Turistbyrån, MECA- LM Bil, Harmoni, Leksaken, Bil & Maskin, Cappuccino och Däckhallen.

Publicering: 2020-04-06 | Ändrat: 2020-04-07
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se
Skriv ut