Hoppa till huvudinnehåll

På besök hos Helio Juridik

Vi träffade Helena Lindqvist Olsson i ett digitalt möte precis när hon hade startat sitt företag Helio Juridik i början av 2021. Det var mitt i pandemin. Nu kändes det trevligt att fysiskt få besöka hennes kontor på centrum och ta del av hennes upplevelser som egen företagare.

Helio Juridik erbjuder hållbar, tillgänglig juridik med omtanke till företag, föreningar och privatpersoner står det i beskrivningen av Helenas företag. Det är bland annat ekonomisk familjerätt som det visat sig finnas ett stort behov att få hjälp med. Helena anlitas oftast vid bouppteckningar, bodelningar, framtidsfullmakter, testamenten, arvskiften, skattefrågor med mera samt är ute och föreläser en hel del. Hon har till och med avtalsskrivna utbildningar för ett antal yrkesskolor, inte bara i länet.

Helena har också insett värdet i att samverka och knyta kontakter genom en rad av olika nätverk.
I år valdes hon exempelvis till ny styrelseordförande i organisationen Företagarna i Munkfors. Dessutom medverkar hon aktivt i Munkfors-Ransäter näringslivsforum, där sammansättningen består av personer från både företag och kommunen.

”När jag startade Helio Juridik var tanken att i första hand vända mig till företagen med mina tjänster men
i nuläget är den övervägande delen privatpersoner som är mina kunder. Det är en djungel av regler, rättigheter och det känns gott i hjärtat när man kan hjälpa till. Det är också viktigt att kunden känner trygghet”, säger Helena.

Tack från Mathias Lindquist, kommunalråd, Jan-Olof Appel, kommunchef och Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef, för att vi fick komma och hälsa på en stund i din fina lokal.

Publicering: 2022-10-18 | Ändrat: 2022-10-18
Sidansvarig: Birgitta Svensson | birgitta.svensson@munkfors.se
Skriv ut