Hoppa till huvudinnehåll

PRO Munkfors bygger efterlängtad boulebana

PRO i Munkfors bygger en fullstor boulebana vid Munkfors Förenings- och konferenscenter.
- Äntligen, nu kan vi bjuda in till tävlingar också, säger Bo Johansson, ordförande.

PRO Munkfors har under några år haft aktiva boulespelare som har bedrivit sin träning vid boulebanan nedanför Munkfors kyrka. Tävlingar har inte arrangerats eftersom den nuvarande banan saknar toaletter och har ett besvärligt underlag. Antalet aktiva spelare har därför minskat under de senaste åren men intresset för sporten är fortfarande stort.

Hösten 2019 gjorde några av medlemmarna ett studiebesök till PRO i Hagfors tillsammans med kommunens förenings- och folkhälsostrateg för att ta en titt på grannkommunens banor. Fyllda av inspiration återvände de hem för att  påbörja arbetet med att hitta en plats samt finansiering för att kunna uppfylla drömmen om en egen bana.

Lösningen på finansieringen kom när föreningen fick pengar beviljade från Länsstyrelsens fond Fonderade bygdemedel och Munkfors kommun.

Fullstor bana blir verklighet

Birgitta Jansson är en av PRO:s medlemmar som har spelat boule i flera år. Hon ser fram emot att få spela på den nya banan.

– Den är efterlängtad! Det ska bli toppen att få till denna bana, säger Birgitta Jansson som är kassör i PRO.

Banan är fullstor vilket innebär att man kan bjuda in till tävlingar. Genom att anlägga banan vid Munkfors Förenings- och Konferenscenter så finns även tillgång till deras faciliteter. Föreningen ser även möjligheter för andra som inte är medlemmar i PRO att kunna spela på planen.

–  Vi är stolta över den här satsningen som bidrar till en bättre folkhälsa i Munkfors kommun. Boule är även en sport som alla kan utöva, ung som gammal, säger Mathias Lindquist, kommunalråd (S), som hoppas att den nya banan blir en ny mötesplats där generationer kan träffas.

Publicering: 2020-06-24 | Ändrat: 2020-06-24
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se