Hoppa till huvudinnehåll
Från vänster: Jan-Olof Appel kommunchef, Elisabet Danielsson (i famnen vovven Bella), Arne Glännman, Värmlands Röj- och Linjetjänst, Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef, Mathias Lindquist, kommunalråd samt Kerstin Sandberg, Stadsnätschef

Företagsbesök hos Värmlands Röj- och Linjetjänst

Säsongens första företagsbesök gick till Värmlands Röj- och Linjetjänst.

Värmlands Röj- och Linjetjänst grundades 1999 som enskild firma av Arne Glännman. Starten på den 20 år långa resan inom skogs- och kraftledsröjning blev tuff. Att hitta jobb första året var inte lätt, men i takt med ett växande kontaktnät kunde Arne ombilda firman till aktiebolag redan året därpå. Framgången gjorde också att han kunde anställa sina första medarbetare. Sedan dess har det verkligen rullat på för den drivne entreprenören.

Lokallojalt tillväxtföretag

Idag är Värmlands Röj- och Linjetjänst ett av de företag  som under flera år har legat i toppskiktet av tillväxtföretag i kommunen. 2007 utsågs Arne till Årets företagare för sitt entreprenörskap och mod att låta företaget växa. Arne är lokallojal och därför mycket mån om att gynna andra företag på orten via sina inköp.

Vissa perioder på året har bolaget 36 anställda och av de kan det vara upp till över 60 olika personer i omlopp på tjänsterna. Jobben finns lite varstans i Sverige, bland annat Idre, Linköping och Bollnäs. Medarbetare som är säsongsanställda kommer mestadels från Rumänen och Polen. De behöver ofta någonstans att bo under sin tillfälliga vistelse i Munkfors vilket har medfört att Arne har investerat i en hel del fastigheter.

Arne och hans sambo Elisabet Danielsson sköter den administrativa delen i företaget. Hon berättar om goda exempel när säsongsarbetare till och med väljer att flytta till kommunen permanent med familjen för att köpa hus och skaffa jobb.

Publicering: 2020-02-03 | Ändrat: 2020-02-03
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se
Skriv ut