Logotyp

Kostnadsfria sommaraktiviteter för barn och unga

Publicering: 2024-05-27

Sommarkollo

Följ med fritidsgården på ett av sommarens äventyr! Spenderar två dagar i en gammal skola några mil utanför Munkfors. Tillsammans hittar ni på aktiviteter, lagar mat, sover i sovsal och har det riktigt härligt tillsammans. Det planeras för bad, bad, mera bad, bad i regn, kvällsbad och morgondopp.

Läs mer och anmäl dig på munkfors.se

Kultur

Lots of love 2024

Följ med fritidsgården på festival! Lots of love är en gratis musikfestival på Sandgrundsudden i Karlstad fredag den 7 juni. Munkfors fritidsgård har beslutat att betala för resan dit åt dig som är ungdom.

Se artisterna Mapei, Raghd, Reclaim the Silence, Chad Bogus & Dogbite, J. Nordström samt Glam & Groove. Det finns ett begränsat antal platser. Sista anmälningsdag onsdag 5 juni. Hämta din anmälningsblankett på Fritidsgården.

Läs mer på munkfors.se

Sommarlovsbio

Välkommen till Bio Munkfors i Munkfors förenings- och konferenscenter på Kapellvägen 26 i Munkfors. Här visas filmen Dumma mej 4, från 7 år (tillåten för barn under 7 år i vuxet sällskap). Alla barn/ungdomar är välkomna. Kiosk finns.

Munkfors bruk VR

Munkfors brukshistoria har blivit spelhistoria! Under sensommaren bjuds alla kommunens barn och unga upp till 16 år in till en unik VR-upplevelse producerad av det lokala spelföretaget Skildra. Tävla, utforska och upptäck en av dåtidens största stålindustrier, Munkfors Bruk, såsom den såg ut för över 100 år sedan. Ingen föranmälan krävs.

Läs mer på skildra.se

Graffiti med Fritidsgården (12 år)

I ledning av konstnären Leopold kommer du få göra en gemensam bild på den lagliga graffitiväggen på Laxholmen. Du kommer med hjälp av Leopold lära dig blandade tekniker. Ta gärna på dig oömma kläder som det inte gör något om det kommer färg på. Handskar, munskydd och skyddsförkläden finns på plats. Ingen föranmälan krävs.

Vid ihållande regn blir aktiviteten inställd och framflyttad. Nytt datum kommer läggas upp på kommunens hemsida och Fritidsgårdens Instagram: Munkfors Fritidsgård.

Fritidsgården på munkfors.se

Sport

Streetbasket

Delta i Munkfors första basketarrangemang någonsin, eller var med som publik vid basketplanen längs Kyrkogatan i Munkfors centrum. Njut av en uppvisningsturnering i 3×3 basket, en möjlighet för gemenskap och underhållning. Denna turnering är av icke-tävlingskaraktär, utformad som ett showevenemang där vi samlas för att spela och njuta av basket. Ingen föranmälan krävs.

Prova på kampsport/självförsvar

Prova kampsport/självförsvar med MK Gym på Hästskoholmen (eller Munkerudshallen vid dåligt väder). Anmälan sker till johanna.granroth@munkfors.se. Ange namn, ålder och kontaktuppgifter.

Läs mer på mkgym.se

Lär dig skejta

Joakim Bäcklund visar hur man kommer igång på skateboarden vid Forsnässkolans nya skate-yta. Obs! Obligatoriskt med hjälm för dig under 15. Låna gärna en på Fritidsbanken. Ingen föranmälan krävs.

Fritidsbanken på munkfors.se

Sommaridrottsskola

Testa på sporter som innebandy, friidrott, golf och padel! För frågor, kontakta Peter Nord på telefon 076-208 52 75.

IFK Munkfors på Facebook