Vinnarna i Klimat- och miljödagen

Under Klimat- och miljödagen som arrangerades i september, var ni många som lämnade in era bästa miljötips samt tips på hur Munkfors kommun kan arbeta vidare med klimat- och miljöfrågor.
Stort tack för alla tips ni lämnade - de är mycket värdefulla för oss. Nu har vi dragit vinnarna i tävlingen och utsett vilka tips som belönas med ett pris.

Här hittar ni de utvalda tipsen som kommer att belönas med varsitt pris. Bland annat delar vi ut en solcellsladdare.

Förstapris

  • Underlätta för invånare och besökare att bete oss klimatsmart kollektivt: utomhusmiljöer, sophantering, mötesplatser, arrangemang, stimulera till reparation, återvinning och minskat slöseri = lägre konsumtion, Mycket mer information/undervisning till nyanlända och uthyrare av bostäder om miljöhänsyn/tänk som vi tillämpar i landet/kommunen. /Gunnel Nilsson tips till hur Munkfors kommun kan förbättra miljöarbetet.

Andrapris

  • Åka miljöbil och andra miljöfordon och bara köpa det som verkligen behövs. Handla second-hand. /Therese Jansson om sitt bästa miljötips.

Tredjepris

  • Restaurera lax/fisktrappor vid Laxholmen i Munkfors. /Lennart Keiler tips till hur Munkfors kommun kan förbättra miljöarbetet.
Publicering: 2017-10-10 | Ändrat: 2017-10-10
Sidansvarig: Anna Lindbäck | anna.lindback@munkfors.se