Vattenläcka på Bäckvägen

Just nu har vi en vattenläcka på Bäckvägen i Munkfors. Sju hushåll är direkt drabbade och står helt utan vatten.

Uppdatering 22 januari 16.00

Senare ikväll kommer läckan på Bäckvägen att vara lagad. Vi kan inte säga en exakt tid men inom kort kommer du att få vatten i din kran igen.

Vattnet kan vara brunt eller missfärgat när du spolar för första gången. Det är inte farligt att dricka utan försvinner efter en stund om du spolar kallvatten en stund. Luft kan också förekomma så öppna kranen försiktigt.

________________________________

Uppdatering 21 januari 15.30

Vi saknar rördelar vilket gör att vi inte kan fortsätta arbetet med att laga läckan. Detta innebär tyvärr att du som bor på Bäckvägen blir utan vatten ett dygn till. Vi kommer självklart att dela ut vattendunkar till alla berörda hushåll.

Vi har också fått veta att det inte har gått att nå vår kontakttelefon  070-6622316. Nu ska felet vara åtgärdat, varmt välkommen att höra av dig om du har några frågor.
________________________________

Uppdatering 21 januari 09.30

Nu på morgonen har vi börjat gräva på Bäckvägen. Vi planerar att läckan ska bli lagad idag.

________________________________

Uppdaterad 20 januari 09.00

God morgon i vinterkylan! Tanken var att vi skulle börja gräva nu på morgonen men tyvärr ställer kylan till det för våra medarbetare. Arbetet med att laga läckan kommer därför att påbörjas imorgon när det ska bli mildare väder. Alla sju hushåll som är direkt berörda av läckan får vattendunkar av oss under dagen.
________________________________

Uppdaterad 19 januari 15.00

Våra medarbetare kör ut vattendunkar till alla hushåll på Bäckvägen som är direkt berörda av läckan. Just nu finns det heller inga tecken på att boende i Munkerud är utan vatten, vilket är mycket glädjande. Du som bor i Munkerud kan dock ha minskat tryck i din kran.
________________________________

Uppdaterad  19 januari 12.00

Nu har våra medarbetare fått stopp på läckan. Bor du i Munkerud kan du nu få reducerat tryck i din kran som en direkt effekt av detta. Blir du helt utan vatten uppskattar vi om du hör av dig till oss. Vi finns för dig på 0706622316.
________________________________

Uppdaterad 19 januari 10.30

Läckan är lokaliserad. Nu kommer vi att lägga ut ett aggregat på Bäckvägen som ska tina upp tjälen så att vi når läckan. Vi planerar att börja gräva 08.00 imorgon bitti. Bäckvägen kommer därför att vara helt avstängd för trafik. Stora volymer vatten har läckt ut vilket gör att vägen är underminerad.

Bor du i Munkerud? Då kan läckan komma att beröra även dig eftersom du får vatten från samma ledning. Du märker det genom ett minskat tryck i din kran. Vi kommer att ställa ut en vattentank vid LM Bil i Munkerud om tycket minskar såpass mycket att du inte får vatten alls.

Hemsidan uppdateras löpande med ny information om läckan.

Publicering: 2019-01-19 | Ändrat: 2019-01-22
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se