Hoppa till huvudinnehåll

Vägras i Munkfors orsakar störningar

Ett ras/skred har inträffat på väg 903 mellan Revhaget och Skymnäshagen.

Uppdatering 4 december 15.30

Trafikverket har påbörjat schaktning av yta bredvid vägen för att komma fram till den trumma som ligger under vägen vid raset. Utloppet ligger på cirka 15 meters djup under vägytan. Inloppet vet vi inte djupet på då detta inte är synligt i dagsläget.

Geoteknisk-/hydrogeologisk utredning pågår för att säkerställa vad som orsakat raset samt fastställa korrekt åtgärd. Innan resultatet från utredningarna är klar och förslag på åtgärd finns framme kan inte återställningsarbetet påbörjas fullt ut. Preliminär bedömning är att vägen öppnar för trafik 24 januari 2020.

Uppdatering 22 november 07.45

Nu är våra medarbetare på plats för att proppa ledningen. Går arbetet som planerat så kommer alla hushåll på Uddsätersvägen, Hjortronvägen och Mossängsvägen att få tillbaka sitt vatten efter lunch. Håll till godo, vi uppdaterar så fort arbetet är klart.

Uppdatering 21 november 15.00
Vi jobbar för att alla drabbade hushåll ska få sitt vatten tillbaka lagom till helgen. Tanken är att vi ska proppa ledningen vilket innebär att vi sätter fast en huva i änden på den trasiga ledningen.  Detta gör att vi kan öppna ventilerna igen och få på vattnet utan att det läcker ut igen.

Uppdatering 21 november 11.00

Nu är Trafikverket på plats vid vägskadan. En geotekniker kommer inom kort att undersöka området för att få en uppfattning om hur stabil marken är. Tills dess får ingen vistas i området.

Vi har fått sätta upp extra kravallstaket eftersom vi har haft flera nyfikna besökare på platsen. Respektera avstängningarna, de finns där av en avledning, nämligen din säkerhet.

Uppdatering 21 november 08.12
Vi får många samtal från hushåll som har brunt vatten i sina kranar. Vattnet kan vara brunt eller missfärgat när du spolar för första gången efter en läcka. Det är inte farligt att dricka utan försvinner efter en stund om du spolar kallvatten. Luft kan också förekomma så öppna kranen försiktigt.

Uppdatering 21 november 07.30
I nuläget är det 16 hushåll på Uddsätersvägen, Mossängsvägen och Hjortronvägen som är drabbade av vattenläckan. Vi håller på att fylla upp en vattenvagn som kommer att placeras på Uddsätersvägen 08.00. Ta gärna med en vattendunk eller hink så du orkar bära med dig vattnet hem.

Vi inväntar besked från Trafikverket för att få mer information om hur nästa steg kommer att se ut.

Uppdatering 20 november 22.12
Vägskadan har knäckt en vattenledning och ett tryckavlopp.

Vi börjar med att stänga två ventiler som gör att vattnet slutar läcka ut. Problemet är att det kan ta en stund med tanke på att ventilerna ligger på varsin sida om vägskadan. Så fort alla ventiler är stängda så kommer systemet att fyllas på med nytt vatten vilket innebär att de flesta hushåll kommer att få tillbaka sitt vatten inom kort. Räddningstjänsten kommer att vara på plats och bevaka ända tills Trafikverket, som är ansvarig väghållare, kommer och tar över.

Du som bor på Hjortronvägen och Uddsätersvägen kommer dessvärre att bli utan vatten en längre tid eftersom läckan finns mellan ventilerna som ska stängas.

Du som har hemtjänst
Våra medarbetare i hemtjänsten är informerade om läget och kommer därmed att åka via Höje för att komma hem till alla vårdtagare. Vi kommer fortfarande att kunna ge samma service som tidigare men tänk på att det kan ta lite längre tid innan vi kommer hem till dig eftersom vägen dit blir lite längre än vanligt.

Har du frågor om händelsen, kika på Trafikverkets webb som uppdateras regelbundet med ny information.

Publicering: 2019-11-20 | Ändrat: 2019-12-04
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se