Kommunal vuxenutbildning (Komvux)

Den kommunala vuxenutbildningen (Komvux) vänder sig till dig som vill komplettera din tidigare utbildning, läsa in en behörighet för högre studier, höja kompetensen inom ditt nuvarande yrke eller få en utbildning för ett nytt yrkesområde.

Munkfors kommun bedriver ingen egen vuxenutbildning utan köper platser från andra kommuner eller andra utbildningsanordnare. Men du ska skicka din ansökan om vuxenutbildning till Munkfors kommun.
I anslutning till ansökan upprättas en individuell studieplan för varje elev. Detta innebär att du tillsammans med studie- och yrkesvägledare gör en planering över dina studier. Den individuella studieplanen innehåller vilka kurser du kan läsa, under vilken tid du ska läsa och omfattning samt vilka mål och syften du har med dina studier.

Vuxenutbildning i Värmland

Du kan ansöka om en utbildning i vilken kommun som helst men eftersom det är den kommun där du är folkbokförd som betalar din utbildning, måste denna alltid godkänna din ansökan. Det är därför ansökan ska skickas till Munkfors kommun om du är folkbokförd här.

Hur ansöker jag?

Blankett får du på respektive skola/kommuns webbplats. Den ska du fylla i och lämna till Munkfors kommuns studie- och yrkesvägledare.

Mer information om VUX Värmland 
Mer information om hur du ansöker till en kommunal vuxenutbildning

Studieekonomi och CSN

Du som studerar på vuxenutbildningen kan söka statligt studiestöd hos CSN. Du hittar mer information om studiestöd på CSNs webbsida, csn.se.

Kontakt

Selma Hodzic, studie- och yrkesvägledare
Telefon: 0563-54 11 50
Mail: selma.hodzic@munkfors.se

Publicering: 2015-11-26 | Ändrat: 2020-03-03
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se