Måltidsverksamhet för förskola

Munkfors kommun har måltidsverksamhet för måltider till förskola, grundskola, fritidshem, äldreomsorg, gruppboenden och distribution till pensionärer.

Tillagningsköket är beläget vid Forsnässkolan och det finns mottagningskök på kommunens förskolor.

Hundratals portioner näringsrik kost

Dagligen lagar kostenheten cirka 180 portioner näringsrik mat till barn och personal i förskolan. Livsmedelsverkets riktlinjer och rekommendationer styr verksamhetens upplägg.

Näringskrav

Lunchen ska täcka cirka 30 procent av den näring ett barn behöver varje dag. Måltiden ska vara god, allsidig samt serveras i en lugn miljö.

  • Kostenheten lagar i dag cirka 65 procent av all mat från grunden.
  • Alla soppor, såser, grytor, potatismos samt till viss del fiskrätter blir tillagade från grunden. Till denna matlagning använder köket grädde samt crème fraiche.
  • Dagligen serverar skolköket en varmrätt, specialkost och vegetarisk kost. Därutöver finns det alltid sallad, bordsmargarin, bröd och mjölk.
  • Vårt mål är att 25 procent av maten ska vara ekologisk samt 95 procent av kaffe och bananer ska vara Fairtrademärkta.
  • Vårt mål är nöjda gäster som ser lunchen som en höjdpunkt på dagen.
  • För att utveckla och förbättra oss har vi matråd varje termin samt en årligen återkommande elevenkät.

Specialkost

Om ditt barn behöver specialkost på grund av allergi ska du anmäla detta till förskolan. När du fyllt i blanketten ”Anmälan om födoämneskänslighet eller annan specialkost”, som du kan fylla i på webben och skriva ut, lämnar du den till förskoleläraren. Ett barns allergi kan förändras och därför är det viktigt att du lämnar in en ifylld ansökan varje år. Tänk på att du behöver ett läkarintyg som visar behovet av specialkost.

Dokument och länkar

Dokument att ladda hem

Kontakt

Monica Sonesson-Olsson, kostchef
Telefon: 0563-54 11 11
E-post: monica.sonesson-olsson@munkfors.se

Publicering: 2020-04-07 | Ändrat: 2020-09-24
Sidansvarig: Helena Olsson | helena.olsson@munkfors.se