Hoppa till huvudinnehåll
Samverkan för trygghetens skull. Henrik Lundell, enhetschef öppenvård och integration, Eva Larsson, näringslivsutvecklare i Torsby kommun, Simon Carlvik, ANDT- samordnare i Sunne, Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef i Munkfors kommun, Jörgen Johansson, ANDT- samordnare i Torsby kommun och Caroline Eriksson kommunpolis, lokalpolisen Torsby.

Trygghet i fokus på webbsänd konferens i Munkfors

31 januari anordnade Sveriges Kommuner och Landsting Trygghetsdagen i Stockholm, en konferens om samverkan mellan kommun, polis och näringsliv i lokalt brottsförebyggande arbete. Munkfors kommun deltog i konferensen för att hämta hem mer kunskap om hur vi kan hjälpa till att skapa ett tryggare samhälle.

Lokalpolisen Torsby och kommunerna i SuToHaMu-samarbetet träffades i Munkfors för att ta del av konferensen via webblänk. Dagen bjöd på ett fullspäckat program med föreläsare som talade om trygghet ur olika perspektiv. Bland föreläsarna fanns bland annat Per Geijer, säkerhetschef för Svensk Handel och Fredrik Reinfeldt som berättade om Trygghetskommissionens arbete.

Samverkan är receptet på framgång
Budskapet från konferensen var tydligt: vi måste jobba tillsammans för att förebygga brott. Ett starkt och nära samarbete mellan kommun, polis, näringsliv och invånare är en viktig förutsättning för att skapa trygghet i samhället, speciellt när oförutsedda händelser inträffar. I Munkfors kommun jobbar vi med medborgarlöften som består av konkreta aktiviteter som kommunen och polisen har kommit överens om och som ska ge effekten av ökad trygghet och minskad brottslighet. Ett annat gott exempel på ett lokalt brottsförebyggande arbete är bevakningsföreningen Nattövervakarna vars medlemmar kör runt i Munkfors på nätterna och bevakar företag och boende, helt ideellt. Deras fina arbete har hjälpt polisen och gjort Munkfors till ett tryggare samhälle.

Publicering: 2019-01-31 | Ändrat: 2019-01-31
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se