Hoppa till huvudinnehåll

Trippla företagsbesök

Alla goda ting är tre finns det ett ordspråk som säger. Välkommen att följa med på veckans företagsbesök som gick till Rickardssons Rör och Rima Salong samt Coop Munkfors som vi hälsade på i slutet av förra veckan.

Coop Munkfors har det bästa kundbemötandet 

I september tillträdde Anna Gräsberg som butikschef på Coop Munkfors efter att ha arbetat som tillförordnad chef under en period. Anna kommer närmast från Coop Sunnemo där hon jobbade som butikschef. Att ta klivet över ”höjden” för att jobba i grannkommunen var därmed inte så stort.

Konsum Värmland har storsatsat på butiken i Munkfors som totalrenoverades 2017. Butiken har utrustats med en miljövänlig kyl- och frysanläggning, ett nytt pantrum och en linje med snabbkassor. I det nya systemet kan kunden själv scanna och betala sina varor vilket minskar kötiden. Sortimentet har anpassats för att kunna tillgodose Munkforsborna på bästa möjliga sätt. 2018 blev Coop Munkfors framröstad som årets butik i Värmland och nu i höst placerade sig butiken på Coops Wall of Fame för sitt goda kundbemötande.

Tobias tog steget och blev egen företagare på heltid

Efter att ha jobbat ett antal år i Norge och haft företaget vid sidan av kände Tobias Rickardsson att
han ville satsa helhjärtat det egna företagandet. Nu har hans företag Rickardssons Rör funnits i fem år och gott om uppdrag har han haft hela tiden. Hans kunder finns mestadels utanför kommunen och han har flera fasta arbeten via avtal vilket skapar en god grundtrygghet. Det handlar främst om rörarbeten vid bostadsbyggen och andra större byggnationer men även privatbostäder. På senare tid har han även fått mer jobb i Munkforsområdet. Tobias gillar friheten med att vara sin egen och har inte ångrat en dag att han valde att starta företag.

Rima Salong fixar barret

Mahmoud Alyousef var herrfrisör i hemlandet Syrien innan han flyttade till Hagfors kommun 2014. Tre år senare öppnade han en frisörsalong i Torsby som han kom att sälja efter en tids verksamhet. Kort därefter öppnade han en salong i Hagfors för att komma närmare sin familj. I oktober utökade han sitt företagande när han öppnade ännu en herrsalong med drop-in i centrala Munkfors. Första månaden har gått över förväntan. Kunderna består av allt ifrån unga killar till äldre herrar. Till sin hjälp har han Ahmed Shbeeb som finns på plats i salongen i Munkfors.

Lycka till!

Tack för att vi fick komma och hälsa på. Vi önskar er stort lycka till i ert företagande!

Publicering: 2019-11-19 | Ändrat: 2019-11-20
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se