Hoppa till huvudinnehåll

Tillsammans för trygga besök på våra särskilda boenden

1 oktober 2020 upphör det nationella besöksförbudet på landets äldreboenden. Verksamheten för omsorg och stöd ansvarar då för att besök utförs på ett tryggt och säkert sätt.

Du som bor i ett av kommunens särskilda boenden är fri att själv ta emot besök om du önskar från och med 1 oktober. För att säkerställa att framtida besök sker under trygga och säkra former har Munkfors kommun tagit fram lokala rutiner utifrån Folkhälsomyndighetens och Smittskydd Värmlands rekommendationer.

– Vi vet att detta är ett mycket efterlängtat besked, både för anhöriga och våra vårdtagare. Däremot kvarstår vår skyldighet att fortsätta ta till försiktighetsåtgärder för att förhindra att smittan kommer in i våra verksamheter, säger Malin Holm, medicinskt ansvariga sjuksköterska.

Respektera våra riktlinjer under ditt besök

Eftersom smittspridningen av covid-19 fortfarande pågår i samhället är vår viktigaste uppgift att skydda våra äldre. I nuläget finns ingen smitta i våra verksamheter och det vill vi ska fortsätta. Nu behöver vi hjälpas åt för att vi ska kunna erbjuda säkra besök hos oss.

Ring och boka tid

Ring avdelningen för att boka tid för besök. Besök tas emot efter 13.00 (måndag till söndag). Varje avdelning tar endast emot ett besök i taget. Detta för att vi ska ha kontroll över hur många besökare som vistas på avdelningen.

Besökstiden får vara max en timme. Detta för att fler besökare ska få möjlighet att hälsa på sina anhöriga under dagen.

Vi möter upp dig

Huvudentréerna till våra särskilda boenden är låsta. Ring på klockan så möter våra medarbetare upp och leder dig till din anhöriges rum. Inga besök får ske i allmänna utrymmen. Efter besöket leder personalen dig ut.

Du är symtomfri

Du ska vara frisk och inte ha några övre luftvägssymtom (snuva, halsont, feber, hosta).

Max två personer

Max två personer får komma på besök hos den enskilde vårdtagaren.

Var noga med hygien

Håll avstånd. Sprita händerna före och efter besök. Vi rekommenderar dig att bära besöksvisir. Visir lånar du av oss.

Publicering: 2020-09-28 | Ändrat: 2020-09-28
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se