Hoppa till huvudinnehåll

Skoljoggen – en motionsfest för alla

Klara, färdiga, gå! Forsnässkolans elever fick lämna skolbänken och bege sig ut i friska luften när det var dags för den årliga Skoljoggen i Munkfors.

Skoljoggen är Sveriges största löpararrangemang för barn och ungdomar som arrangeras varje höst i skolor runt om i landet. Varje år deltar närmare en halv miljon unga i Skoljoggen som arrangeras för 37:e gången i år.

I Munkfors blev arrangemanget en riktig motionsfest när det var dags för Forsnässkolans elever och medarbetare att ta sig an den tre kilometer långa banan. Alla deltog så klart på sina egna villkor. Springa, rulla, jogga, lunka eller gå – att man var med och hade kul var det allra viktigaste. Skoljoggen är ingen tävling, det är manifestation för idrotts- och löparglädje.

Starkt engagemang från föreningar

Det är upp till varje skola att skapa sitt arrangemang men från Skolidrottsförbundets sida uppmanar man att sätta barnens glädje i fokus. Forsnässkolans IF, IFK Munkfors och OK Grane är arrangörerna och eldsjälarna bakom evenemanget i Munkfors. Dagen till ära hade även Munkfors Trädgårdstjänst och Munkfors Åkeri sett till att banan längs med Pråmdragarestigen var i perfekt skick. Förutom joggen fick eleverna testa på andra aktiviteter såsom minigolf, pilkastning, hopprep på tid, frisbeegolf och höjdhopp.

Jonas Kirvall, ordförande i Värmlands Skolidrottsförbund var på plats för att ta del av Skoljoggen i Munkfors. Han riktar ett stort beröm till arrangörerna som lägger ner 110 procent för att skapa en bra dag för skolans elever.

– Skoljoggen är så fint arrangerad här i Munkfors. Att man erbjuder andra kringaktiviteter förutom Skoljoggen är jättebra, kul att alla elever får testa på andra sporter, säger Jonas glatt.

Springslant skänker hopp och glädje till andra

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig Springslant in bland elever, skolpersonal och föräldrar till en förmånstagare och Skolidrottsförbundet. Åren 2017-2021 är förmånstagaren Clowner utan Gränser, en ideell organisation som sprider skratt, glädje och hopp till barn i utsatta miljöer.

Publicering: 2019-09-11 | Ändrat: 2019-09-11
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se