Hoppa till huvudinnehåll

Säsongens vardagshjältar april 2017

Nu är det återigen dags att utse säsongens vardagshjältar. Denna gång är det gänget bakom spolning av isen på Bliängen samt en riktig krutdam inom föreningslivet i Munkfors som tilldelas utmärkelse.

Tre gånger om året utser Munkfors kommun säsongens vardagshjältar där en man och en kvinna uppmärksammas för sina ideella insatser, ofta behjärtansvärda sådana, för Munkfors kommun och dess invånare. Utmärkelsen Vardagshjälte i Munkfors syftar till att uppmärksamma privatpersoner som med sitt engagemang gjort en insats för Munkfors kommun.

Bliängengänget

Denna gång föll valet på den grupp, bestående av Anders Jansson, Hans-Erik Gadde, Mikael Nilsson, Henrik Werner, Crister Blom, Olof Jönsson, Per Gadde och Björn Lindkvist, som ser till att spola isen på Bliängen. Något som uppmuntrar till spontanidrott i kommunen. Motiveringen lyder: för sina fantastiska insatser i den ideella gruppen som fixat is på Bliängen, så att barn och vuxna haft möjligheten att åka skridskor där under vintern.

Majvor Olsson

Den andra vardagshjälten är Majvor Olsson, som får utmärkelsen för sitt stora engagemang i föreningslivet som revisor i styrelsen för IFK Munkfors, Munkfors-Ransäter konstförening och Röda korset. Hon är sekreterare i Munkfors bygdelag och Hagalunds kabel tv-förening, ledamot i kyrkofullmäktige och kyrkonämnden. Majvor hjälper till med soppluncherna i Svenska kyrkan, säljer kaffe för Ransäters hembygdsförening, sitter i  kassan vid matcher för Munkfors ishockey och Munkfors innebandy samt hjälper till vid IFK auktioner. Hur hon orkar och hinner med allt är imponerande!

Publicering: 2017-04-20 | Ändrat: 2017-04-20
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se