Hoppa till huvudinnehåll

Samverkan för bästa skola

Munkfors kommun arbetar aktivt och långsiktigt med att höja elevernas kunskapsresultat. Ett led i detta är att vi sedan ett drygt år tillbaka har ingått i projektet Samverkan för bästa skola, tillsammans med Skolverket och Karlstads universitet – en utbildningssatsning som är den största som någonsin har genomförts i Munkfors kommun.

Bakgrunden till miljonprojektet är att Skolverket erbjöd insatser för att höja kunskapsresultatet bland eleverna i Munkfors kommun, genom att stärka styrkedjan. Det är således Skolverket som beslutar om insatser i projektet och Karlstads universitet som utbildar lärarna, skolledare och huvudman. Detta är en del i den största utbildningsinsatsen som Munkfors kommun någonsin har gjort. Projektet pågår fram till januari 2019.
– Men det är ett långsiktigt och systematiskt arbete. Bara för att projektet har ett slutdatum har inte skolutvecklandet i Munkfors kommun det. Målet är att ge våra elever den bästa professionella utbildningen de kan få, säger Anna Falk, verksamhetschef för lärande och stöd.

Raketklättring på rankinglista

Lärarförbundet presenterade sin skolranking tidigare i höstas och Munkfors var lite av listans stora raket när man tog klivet upp från plats 220 till plats 75.
– Det var fantastiskt kul att vi klättrade så pass många placeringar. Men det är viktigt att komma ihåg att Munkfors är en liten kommun och det kan svänga fort i rankinglistor. Målet är alltid att ge våra elever en utvecklande undervisning så att de har förutsättningar att nå så långt som just de kan nå.

Höja kunskapsresultaten

I klassrummen, både bland elever och lärare, märks satsningen av med projektet Samverkan för bästa skola, då lärare utbildas inom vissa delar. En av de ämnen som man lyft fram är NO.
– Förra året låg mer fokus på lärarna och att stärka styrkedjan genom att bygga upp strukturer. Nu börjar det märkas mer och mer i klassrummen, säger Anna Falk.

Publicering: 2017-10-31 | Ändrat: 2017-10-31
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se