Logotyp

Kompetenscampen

Publicering: 2018-02-16

Ett samverkansprojekt mellan Inission, Munkforssågar, voestalpine, Munkfors förenings- och konferenscenter och Munkfors kommun har renderat i att man kan erbjuda studenter från Karlstads universitet, främst ingenjörsstuderande, en paketlösning med sommarjobb och boende. Detta för att locka spetskompetens till företagen och för att ge unga en bra chans att få ett sommarjobb där man inte behöver fokusera på boendefrågan. Totalt är det sex tjänster som erbjuds till studenter under perioden 11 juni till 13 juli.

Inission

Inission erbjuder avancerade tillverknings- och logistiktjänster inom industri- elektronik. Företaget har produktions- och försäljningsenheter över hela Sverige men också i Danmark och Baltikum. Kunderna finns inom verkstads- och fordonsindustrin samt inom branschområden som marin, säkerhetsteknik, medicin, styr-/reglerteknik och mätinstrument.  Inission är sedan 2015 noterade på Nasdaq First North. Företaget omsätter ca 700 miljoner SEK och har 340 anställda varav 65 i Munkfors.
Vi söker: produktionsekonom/logistiker 11 juni-13 juli, som vill jobba med utvecklingen av våra modeller för material- och produktionsstyrning. Vi ser helst att du har en god teoretisk bakgrund inom området och kan omforma teorin till praktiska lösningar. Erfarenhet från MPS-system är meriterande.
Ansökan: Ansök senast 14 mars till vd:n Håkan Rååd.
Mail: hakan.raad@inission.se
Telefon: 0563 – 54 05 51

Munkforssågar

Munkforssågar leder utvecklingen av verktyg för sågning och skivning av produkter inom den globala livsmedels– och träindustrin. Med unik teknologi tillverkas sågblad och knivar av hög och jämn kvalitet. Produkterna marknadsförs i ett 70-tal länder via ett nätverk av internationella distributörer. Munkforssågar har 55 anställda och omsätter cirka 150 miljoner kronor med en exportandel på 97 procent.
Vi söker: produktionsekonom och produktionstekniker, 11 juni -13 juli. Som produktionsekonom ska du jobba med våra produktkalkyler. Du gillar problemlösning och är analytiskt lagd samtidigt som du är noggrann och strukturerad. Du behöver också ha goda kunskaper i excel. Som produktionstekniker ska du jobba med analys av material och process inom svetsning av sågblad. Du finner arbetsglädje i felsökning och analytiska arbetsuppgifter samtidigt som du har en kommunikativ förmåga.
Ansökan: Ansök senast 14 mars till vd:n Pernilla Melén.
Mail: pernilla.melen@munkfors.com
Telefon: 0563-535 00

voestalpine Precision Strip

voestalpine Precision Strip är världens ledande tillverkare av kallvalsat precisionsbandstål. Spetskompetens inom kallvalsning gör företaget till en eftertraktad partner bland tillverkare av exempelvis rakblad, skalpeller, bladventiler, raklar, knivar och sågblad. voestalpine Precision Strip AB tillhör voestalpine Group, en av stål-världens verkliga giganter med över 500 enheter över hela världen. Fabriken i Munkfors omsätter 500 miljoner kronor och har 320 anställda.
Vi söker: maskinutvecklare och industridesigner, 11 juni -13 juli. Till tjänsten som maskinutvecklare söker vi en ingenjörsstudent med kunskap inom ergonomi, maskinkon- struktion eller data/automation som kan delta i designen av nästa generations arbetsplats för kvalitetskontroll. Till tjänsten som industridesigner söker vi en ingenjörsstudent inom industridesign som vill vara med och utforma optimala arbetsflöden, från stålband till kunddefinierad slutprodukt.
Ansökan: ansök senast 14 mars till HR-chef Leif-Anders Andersson
Mail: leif-anders.andersson@voestalpine.com
Telefon: 0563-162 50

Munkfors turistbyrå

Turistbyrån i Munkfors kommun är den naturliga startpunkten vid besöket i Munkfors och Ransäter. Turistbyrån har ett utmärkt läge vid infarten till centrum, alldeles invid Riksväg 62. I samma byggnad finns också restaurang, busstation och en egen butik. Munkfors kommun består av Munkfors och Ransäter och det är en kommun som är fylld av kultur, tradition, äventyr och roliga aktiviteter. Naturen är tillgänglig var du än är. Ta för dig av de djupa skogarna eller lugnet, stillheten och fisket längs Klarälven.
Vi söker: turistvärd, 11 juni -13 juli. Vi söker en turistvärd som ska jobba med service till kommunens besökare men också med uppdatering av webbplats och sociala medier. Du ska vara positiv, serviceinriktad, noggrann och språkkunnig. Du ska också tycka om att träffa människor från olika länder.
Ansökan: ansök senast 14 mars till turism- och näringslivschef Birgitta Svensson.
Mail: tourist@munkfors.se
Telefon: 0563-54 10 80