Logotyp

Räddningstjänst

Publicering: 2015-11-26

Brandstationen i Munkfors ingår i Räddningstjänsten Karlstadsregionen som omfattar kommunerna Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors. Huvudstationen finns i Karlstad och där sitter också förbundsledningen.

2 000 larm om året

Varje år rycker räddningstjänstförbundet ut på ungefär 2 000 larm. De vanligaste larmen gäller brand och trafikolyckor. Exempel på andra olyckstyper är utsläpp av farligt ämne, drunkning eller drunkningstillbud, nödställd person, nödställt djur, IVPA-larm (i väntan på ambulans) och suicid. Vid större insatser kan flera räddningsstyrkor sättas samman och förbundet kan på så sätt hantera allt från små incidenter till stora och komplexa händelser och flera samtidiga larm.

Förebyggande arbete

Räddningstjänsten har också ett bredare uppdrag än att rycka ut på larm. De förebygger bränder, bland annat genom information, rådgivning och utbildning. De arbetar också på andra sätt med säkerhet och trygghet i medlemskommunerna.

Jobba som RIB

Är du intresserad av att jobba som RIB? Hör av dig till avdelningschef Björn Johansson, bjorn.johansson2@karlstad.se eller till stationschef Per Magnusson, per.magnusson@karlstad.se

Lediga jobb

Mer information