Logotyp

Ett företagsbesök mitt i skogen

Publicering: 2024-05-24

Peter Stefanson är känd som en av Munkfors välkända profiler, främst som skådespelare. Få vet nog att han också har ett eget företag. Vi träffade honom där han trivs allra bäst. I skogen.

Så är det…När han för flera år sedan, kom att anlitas för fler och fler uppdrag inom skådespeleri och radiojobb, kände Peter att det var enklast att helt enkelt starta ett eget företag.
– Det blev bättre och smidigare för uppdragsgivarna och för mig själv också, istället för att anställa mig varje gång. Att fakturera jobben innebär också större frihet, förklarar Peter.

Skådespeleriet

Peter har skådespelat så länge han kan minnas. Han har i princip, spelat nästan alla manliga roller i folklustspelet ”Värmlänningarna” under alla de år han medverkat. Första gången var 1965 och han har fortsatt en roll i spelet, nu som Jan ve sjön, far till Anna i kärlekshistorien om Erik och Anna.
Han har bland annat varit engagerad i Turteatern och i Västanå Teater var han med under 10 år.

Dramatiserade enmansföreställningar och guidningar

På Erlandergården i Ransäter har Peter också under flera år framfört dramatiserade föreställningar, där han spelar Erik Gustaf Erlander, Tage Erlanders far. Ett mycket uppskattat inslag på minnesgården.
Han guidar också på en annan minnesgård i Ransäter, nämligen Geijersgården. Kunskapen och hans berättarkonst har fått många besökare att lovorda hans intressanta guidningar.
Inte nog med det, han är även engagerad i föreningen Gamla Bruket och har börjat guida där också.

Vandringsleder

Peter har alltid tyckt om att röra på sig, exempelvis sprang han New York Marathon en gång i tiden.
Han älskar att var ute och vandra i skog och mark och vad passar bättre då, än att fungera som vandringsguide också på Munkfors-Ransäters vandringsleder.
– Jag anlitas också av Visit Munkfors-Ransäter, för att säsongsvis inventera och se över de officiella vandringsleder som finns i kommunen. Roligt är också att några ungdomar i bygden intresserat sig för att hjälpa till. Just nu pågår ett projekt, där Vågsjörundan ska certifieras till Hiking Värmlandled.

Det var just därför vi träffade Peter vid Vågsjön. Vi fick en trevlig pratstund med allkonstnären Stefanson i det vackraste vädret vi kunde tänka oss.

Tack Peter, för att vi fick träffa dig som företagare denna gång.
Du gjorde dagen soligare än solig.