Logotyp

Bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd

Publicering: 2024-02-16

Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg för den som har låg pension så att man kan betala sin bostadskostnad.

Äldreförsörjningsstöd är ett skattefritt stöd för den som har låg eller ingen pension så att man kan betala sin bostadskostnad och uppnår skälig levnadsnivå.

Det är tre steg för att ansöka:

  1. Ta fram alla uppgifter som behövs. Pensionsmyndigheten vill ha information om bostadskostnad, inkomster och tillgångar.
  2. Gör en beräkning innan du ansöker. Pensionsmyndighetens webbplats kan du själv testa och göra en beräkning. Du får svar direkt om de bör gå vidare med en ansökan.
  3. Gör ansökan. Du ansöker enklast på Pensionsmyndighetens webbplats med en e-legitimation såsom BankID. I webbansökan finns förklarande texter som hjälper pensionären att fylla i rätt uppgifter. Du kan även ansöka via blankett som du laddar ner från deras webbplats, hämtar på ett servicekontor eller beställer från deras kundservice.

Digitala informationsmöten

Vi erbjuder även digitala informationsmöten om bostadstillägg för pensionärer, anhörig eller god man. Även anställda på kommunen kan delta. Man behöver inte anmäla sig och det är gratis. Under mötet finns det möjlighet att ställa frågor via en chatt.

Dokument och länkar

Länkar på andra sidor

Dokument

Kontakt

Pensionsmyndighetens kundservice

E-post: Fyll i kontaktformuläret
Telefon: 0771 – 776 776