Logotyp

Parkeringstillstånd

Publicering: 2024-01-17

För att få parkeringstillstånd måste du ha mycket svårt att förflytta dig från de parkeringsplatser som normalt finns tillgängliga och dit du behöver ta dig.

Åker du med som passagerare är kravet att du inte kan lämnas ensam. Du måste behöva förarens ständiga kroppsstöd och tillsyn utanför fordonet. Att du är rullstolsbunden är inte skäl att få parkeringstillstånd.

Det är Miljö- och byggförvaltningen på Forshaga kommun som sköter ansökningar om parkeringstillstånd för Munkfors kommuns räkning.

Gratis parkering i Värmland

När du har ett parkeringstillstånd kostar det inget att parkera i Värmlands kommuner. Du betalar inte parkeringsavgift utan lägger fram ditt tillstånd väl synligt i fordonet. Om handikapplatsen är upptagen kan du ställa dig på en vanlig parkeringsplats men behöver inte betala avgiften.

Tillståndet gäller i de flesta länder i Europa. När du parkerar utanför Värmland bör du ta reda på vilka regler för parkeringsavgift som gäller där.

Parkeringstillståndet är personligt. Lånar du ut ditt tillstånd kan vi dra tillbaka det. Tänk på att tillståndet är stöldbegärligt. Förvara det därför inte i bilen annat än när du använder det vid parkering. Om ditt tillstånd försvinner måste du både polisanmäla stölden meddela kommunen.

Dokument och länkar

Länkar på andra sidor