Logotyp
Björn Svantesson

Björn Svantesson blir ny kommunchef i Munkfors kommun

Publicering: 2024-01-12

Det var i september som nuvarande kommunchef Jan-Olof Appel meddelade att han tänkt gå i pension. Idag står det klart att Björn Svantesson blir hans efterträdare.

Björn bor i Forshaga och har en lång erfarenhet av ledande roller i kommunal verksamhet. Närmast kommer han från Hammarö kommun där han jobbat som skolchef i 8 år. Innan det jobbade han för Sunne kommun.

– Det är såklart jättekul att ha fått det här förtroendet. Initialt kommer jag jobba med att lära känna Munkfors kommun, min bild är att det är en kommun som jobbar tillsammans och det är så jag vill jobba också. Jag har haft jättebra år i Hammarö men nu är jag taggad på att få börja jobba i den nya tjänsten, säger Björn Svantesson.

Björn Svantesson med kommunsstyrelsens ordförande Mathias Lindqvist (S).

Rekryteringsprocessen har genomförts av en extern rekryterare i samråd med chefsgruppen, förtroendevalda politiker och fackliga företrädare.

– Det har varit en gedigen rekryteringsprocess med många bra kandidater, vilket känns väldigt kul. Det tyder på att vi är en attraktiv kommun att jobba i. Sedan har vi varit transparanta inom kommunen där många har fått vara med och tycka till. Därför känner vi oss trygga med att Björn kommer bli rätt person att fortsätta att driva på Munkfors kommuns utveckling, kommunstyrelsens ordförande Mathias Lindqvist (S).