Logotyp
Jultomten

Jullovsaktiviteter på Munkfors bibliotek

Publicering: 2023-12-18

Hela jullovet: Julbilder och sällskapsspel

Kom in till biblioteket och färglägg julmålarbilder eller utmana varandra i spel som Alfapet, Ord för ord, Ubongo, Vem där? och UNO. Man kan också låna med spelen hem.

3/1 klockan 14.00: Bio – Nelly rapp: Monsteragent (Från 11 år, 7 år i vuxens sällskap)

Nelly tillbringar höstlovet hos sin morbror Hannibal. Det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov. Speltid: 88 min.

4/1 klockan 13.00: Sagostund med Sofia Sköld (3–7 år)

Kom och lyssna till när Munkforsförfattaren Sofia Sköld läser högt ur sin senaste bok En vän till Yoshi. Boken handlar om Yoshi, 5 år, som helst leker ensam med sina pinnar medan mamma anser att Yoshi borde skaffa verkliga vänner. Dumt, tycker Yoshi. Men när nya grannar flyttar in i huset bredvid förändras allt. Efter sagostunden får den som önskar måla, med inspiration från boken.

4/1 klockan 15.00: Skapa ditt eget bokomslag – Workshop med författare Sofia Sköld (8-12 år)

Har du en bok du drömmer om att läsa och skriva? Älskar du att skriva, måla och pyssla? Eller känner du dig lite nyfiken på att få prova på allt detta? Kom och var med när författaren Sofia Sköld visar och ger förslag på hur du kan komma i gång att skriva din egen bok – och framför allt hur du skapar ditt alldeles egna bokomslag! Ett bokomslag är det som finns på utsidan av varje bok, och är det första läsaren ser. Hur skulle ditt bokomslag se ut? 

För att delta krävs föranmälan. Tidigare anmälda från höstlovet får förtur. Max 10 deltagare.

Måndagar klockan 15:00-18.00 (från 8/1): PlayStation5 (från 9 år)

Efter höstlovets rivstart med FIFA23-turnering öppnar vi upp för bokning av vårt PlayStation5. Spelet är bokningsbart i en timme och du behöver ett lånekort för att låna spelet du ska spela på plats. Du bokar konsolen på samma sätt som när du anmäler dig till en lovaktivitet. 18+ spel får ej spelas eller lånas av barn. De spel som man kan spela är de spel som vi har på plats, offline.  

Kontakt

Anmäl till: biblioteket@munkfors.se, ring 0563-54 10 40 eller anmäl via direktmeddelande på Munkfors biblioteks Facebook-sida.