Logotyp

Hon är nominerad till Årets lärare i Lärargalan

Publicering: 2023-08-14

Den 16 oktober hålls en galakväll med syfte att hylla våra engagerade, kunniga och motiverade lärare som varje dag gör skillnad för sina elever.

Inför galan har elever fått chansen att skicka in en motivering om varför just deras lärare ska få utmärkelsen. I Munkfors har eleverna nominerat Elin Nyman på Forsnässkolan.

– Det var oväntat! Jag visste inte om det här innan jag blev nominerad, det är någon som gjort det här helt på eget bevåg. Jag vet inte ens vem är som skrivit motiveringen. Det är jättekul såklart och jag är supertacksam, säger lärare Elin Nyman.

Motiveringen lyder:

”Elin är en jättefin och bra lärare och man blir jättemotiverad att lära sig nya saker när man har henne. Sen är hon jätterolig och gör så att det blir roligare att lära sig. Hon är en av de bästa lärarna som finns, som alltid motiverar alla till att försöka och bli bättre. Hon är även jätteduktig på det hon lär ut, vilket gör henne till en ännu duktigare lärare. Jag tycker att hon förtjänar priset eftersom ingen är så bra som hon och hon är en av de finaste lärarna jag någonsin har haft!!!”

För att kora årets vinnare analyserar en jury elevernas nomineringar och kvalitetssäkrar de nominerade lärarna utifrån ett antal kriterier. Juryn består av en tidigare pristagare från varje region och kompletteras med några utvalda personer som har en nära koppling till skolan och kompetens inom professionen. De har även god insikt i den aktuella forskningen inom läraryrket, undervisningen och skolmiljön.