Logotyp
Närbild på fötter som springer på en gräsmatta.

Gratis sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar

Publicering: 2023-06-12

Munkfors bibliotek

12/6-14/8: Läsjakten

Läs vilka böcker du vill och vinn priser! Läsut­maning för dig upp till 16 år. Hämta ditt häfte på biblioteket.

10/7-29/7: Läsfrukt på sommarlovet

Alla barn får komma till biblioteket och välja en bok att läsa och en frukt eller två att äta. Vi har äpplen, päron, och bananer och många hyllor med böcker. Läs­frukt pågår dagligen mellan klockan 11.00–13.00

10/7-29/7: Färgläggning pågår!

Vi målar asfalten och plattor­na framför bibliotekets entré. Regnet får tvätta bort våra konstverk. Vattenfärger, hinkar och penslar finns på plats och alla får vara med. Målningen pågår dagligen mellan 11.00-14.00

Munkfors fritidsgård

22/6 kl. 13.00–15.30: Bakning med fritidsgården
Kom och prova baka, både bröd och godsaker.

Anmälan görs till fritidsgarden@munkfors.se senast 20/6. Skriv fullständigt namn och ditt telefonnummer i mejlet.

10/7: Vandringstur längst Svartån
Följ med friluftsinspiratören Eric Henriksson på vandringstur längst Svartån. Vi lagar mat över öppen eld (om ej eldningsförbud råder) och du har möjlighet att prova på att fiska! Du som inte har egen utrustning kan låna på Fritidsbanken. Kom ihåg att bära kläder efter väder. Åldersgräns från 13 år.

Vi samlas vid Fritidsgården kl 09.00.

Anmälan görs till fritidsgarden@munkfors.se senast 3/7. Skriv fullständigt namn och ditt telefonnummer i mejlet. Begränsat med platser!

15/7: Prova-på VR

De lokala spelskaparna Skildra Storytelling Studios bjuder in barn och unga i kommunen för att skapa egna VR-upplevelser, testspela andras och sina egna. Utöver god fantasi och ett kreativt sinne så krävs inga förkunskaper.

Anmälan görs till bokningar@skildra.se senast 8/7. Skriv fullständigt namn och ditt telefonnummer i mejlet. Efter det får ni också en bekräftelse på er plats! Begränsat med platser!

29/7: Prova-på rollspel
Följ med på ett rafflande rollspelsäventyr i Värmland! Genom Nordiska Väsen rollspelet så kommer gamla sägner och skräckinjagande berättelser till liv när du ställs öga mot öga med våra folktrons lömska väsen. Åldersgräns 10 år.

Anmälan görs till bokningar@skildra.se senast 22/7. Skriv fullständigt namn och ditt telefonnummer i mejlet. Efter det får ni också en bekräftelse på er plats! Begränsat med platser!

19/8: Prova spraya graffiti
Konstnären Kornelia Engqvist ”Korre” kommer och visar och lär dig teknik för att måla graffiti på Laxholmen! Åldersgräns 10 år.

Anmälan görs till fritidsgarden@munkfors.se. Skriv fullständigt namn och ditt telefonnummer i mejlet. Efter det får ni också en bekräftelse på er plats! Begränsat med platser!