Logotyp

Vi kikade in hos Mia´s butik på centrum

Publicering: 2023-04-06

Maria Johansson, eller i folkmun Mia har under lång tid drivit butiken Mia´s på centrum i Munkfors. Vi tittade in till henne för att kolla läget.

Det har varit tuffa tider för handeln under pandemin. Hur lyckades hon hålla i och hålla ut?

– Det har varit kämpigt för mig liksom för många andra såklart. Utan mitt ”andra ben” med salongsdelen hade det nog faktiskt inte gått att hålla ut, säger Mia.
Butiken är fylld av vårens mode och veckan innan vårt besök arrangerade Mia åter igen en populär ”tjejkväll” med modevisning, mingel och handel.

-Den bästa någonsin. Kunderna hade nog väntat på en sån länge. Senast var hösten 2019, så det är ju ett tag sedan. Pandemin satte ju stopp för sådana intima sammankomster, så det var extra kul att få till en sån kväll igen. Mia fortsätter berätta om hur mycket alla trogna lojala kunder betyder för en butiks fortlevnad på en liten ort. De är verkligen guld värda, säger hon.
Butiken har ett stort sortiment av kläder, smycken, smink, väskor och en del skor och kunderna uppskattar säkerligen det fina bemötandet och servicen Mia ger.

Auktoriserad hud- och spaterapeut


Mia har också en utbildning som auktoriserad hud- och spaterapeut och har en speciell salongsdel i butiken. Där utförs behandlingar av olika slag såsom hudvård, massage, fotvård, healing med mera. Det fungerar bra men det kan bli långa arbetsdagar då de mestadels sker före öppning eller efter butiken stänger. Under pandemin var det räddningen att salongen fanns som ett extra ”ben”.

Urban Karlsson (c) som var en av de som var med på företagsbesöket från kommunen, fick testa på britsen när Mia visade sina maskiner hon använder för sina behandlingar.

Tack för all information och beskrivning av verksamheten, säger vi till Mia och hoppas våren ger sig mer tillkänna snart, så det sätter fart på vår- och sommarförsäljningen.