Logotyp
Dam håller om person med en Smiley-mask.

Välkommen till glädjens dag i Munkfors

Publicering: 2023-04-04

Nu är det åter igen dags för den uppskattade Glädjens dag. Gå en glädjepromenad längs butikerna, besvara de roliga frågorna i skyltfönstren och få chans att vinna en egen glädjetårta och biobiljetter. För att medverka behöver du en tävlingstalong som du hämtar hos Lerins och Mia’s. Talongen gäller till den 11 april.

Vi bjuder på fika

Från klockan 11.00 finns vi utanför Coop och Ica och bjuder på Fairtrade-kaffe och glädjetårta, så länge tårtorna räcker. Du kan också tävla och vinna en egen glädjetårta. Mellan klockan 12.00-13.00: Gissa och vinn! Vem döljer sig i ”HAPPY-masken”. Klockan 13.00 bjuder PRO-kören på sång och musik.

Tyvärr fanns det i år ingen möjlighet för någon påskparad men vi håller tummarna för att den kan återkomma nästa år.

Så startade Glädjens dag i Munkfors

Glädjens dag började med ett humoristiskt inslag i P3-programmet Christer och Morgan rapporterar. Det var torsdagen den 12 februari år 2015 som programledarna höll i deras återkommande inslag Nyhet eller bullshit.

Lyssnarna skulle denna gång gissa på om det stämde eller inte att Munkfors kommunfullmäktige beslutat att införa ”Glädjens dag” för kommuninvånarna.

Det gjorde det inte – då. Men det lockade oss till att göra slag i saken och i april samma år hölls första Glädjens dag! Nu har Näringslivsforumet, tillsammans med handeln, arrangerat Glädjens dag årligen med undantag från pandemiåren 2020–2022.