Logotyp
Munkfors från ovan.

Nu kan du söka feriejobb

Publicering: 2023-03-23

Ta chansen att få en värdefull inblick i arbetslivet och samla på dig nyttiga erfarenheter. Nu är det dags att söka feriearbete i Munkfors kommun. Sista dag för ansökan är 30 april 2023.

Varje år erbjuds skolungdomar tre veckors feriejobb/sommarjobb inom Munkfors kommun. Ansökan görs via Varbi. Feriearbetet delas upp i två treveckorsperioder enligt följande:

Period 1: 12 juni-30 juni
Period 2: 3 juli-21 juli

Arbetsplatserna är i första hand fördelade på olika kommunala verksamheter, inom till exempel barn- och äldreomsorg, men vi har även en del platser ute i föreningslivet.

Tanken med feriejobb för skolungdom är att de ska få en inblick i den kommunala verksamheten och prova på arbetslivet. Du ersätter ingen annan personal och du tilldelas en handledare som du kan vända dig till.

Valbara arbetsplatser

Du kan välja på följande arbetsplatser:

Munkfors kommun

Föreningar

Du kan söka feriejobb

Du som är född 2006 har företräde men finns det platser kvar kommer de att fördelas ut till dig som är född 2005 och 2007.

För att få chansen att få ett feriejobb i Munkfors kommun ska du vara folkbokförd i Munkfors kommun. Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd och fått de sista siffrorna i ditt personnummer för att kunna ansöka.

Det är obligatoriskt att visa upp ett utdrag ur Polisens belastningsregister om du vill feriearbeta inom verksamheter där du kommer i kontakt med barn. Du som söker till sommaridrottsskolan hämtar utdrag ur belastningsregistret via Polisens e-tjänst: Barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg. Du som söker till förskola och fritids Polisens e-tjänst: skola eller förskola.

Regler för feriearbete

Du jobbar 90 timmar under tre veckor och i år är timlönen 66 kronor inklusive semesterersättning. Du lämnar in din tidrapport så snart du slutat ditt arbete.

Önskemål om arbetsplatser och perioder kan inte alltid tillgodoses. Vissa perioder och arbetsområden är mer populära än andra. Detta betyder att du kan komma att erbjudas ett feriearbete på en period eller inom ett område som du inte har sökt.

Vill du byta arbetsplats eller period får du göra detta själv i samråd med arbetsgivaren. Eftersom det inte finns platser så det räcker till alla intresserade är det viktigt att du söker andra sommarjobb.

Det är viktigt att du hör av dig om du tackar nej till platsen du blivit erbjuden så snart som möjligt, då går erbjudandet vidare till någon som står på kö.

Du får besked om du har fått feriearbete innan vårterminens slut.

Kontakt

Personalavdelningen

Ann-Christin Andersson, personalhandläggare
Telefon: 0563-54 10 29
Mail: ann-christin.andersson@munkfors.se

Länkar

Sök jobb hos Munkfors kommun via varbi.com
Polisens e-tjänst: Barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg
Polisens e-tjänst: skola eller förskola