Logotyp
Släck 25 mars klockan 20.30.

Earth Hour: Vi släcker ljuset under en timme

Publicering: 2023-03-22

Under Earth Hour släcker Munkfors kommun ner gatubelysningen mellan 20.30 och 21.30 i alla områden förutom centrala Munkfors.

När klimatförändringarna fortsätter att öka och den biologiska mångfalden drastiskt dalar, måste vi sätta fokus på att prioritera och ta hand om vårt enda hem – planeten. Det är skarpt läge för både klimatkrisen och förlusten av natur.

Släck lamporna för vår planet, du med. Earth Hour pågår mellan 20.30­-21.30 den 25 mars, för att uppmärksamma det klimatarbete som pågår. Att släcka lamporna under Earth Hour är en symbolisk handling. Timmen ska visa att vi tillsammans är starka samt har solidaritet med våra medmänniskor och vår planet.

Årets tema: ”Tillsammans är vi världens chans”

Earth Hour är världen största miljömanifestation och förra året deltog hundratals miljoner världen över. Temat ”Tillsammans är vi världens chans” innebär att vi tillsammans har den enorma kraft som behövs för att driva förändringarna som krävs för vår planet.

Världsnaturfondens webb kan du läsa mer om Earth Hour. Där finns tips och inspiration, frågor och svar och du kan starta en egen insamling för att utmana dina vänner.

Länkar