Logotyp
Fyra personer framför en bil utan däck.

Hobbyn blev till slut eget företagande för Kalle

Publicering: 2023-02-01

Efter att ha jobbat 43 år på ”bruket”, tackade han ja till erbjudandet att sluta tidigare och lämna plats för den yngre generationen. Då fick han ännu mer tid för sin stora hobby och i december 2022 startade han aktiebolaget Dahlbom Engineering AB.

På veckans företagsbesök träffade kommunens representanter Mathias Lindquist, Jan-Olof Appel, Urban Karlsson och Birgitta Svensson Kalle i verkstaden som han nu planerar att bygga ut. Detta för att få mer plats. I dagsläget finns tre billyftar och han har en fjärde han behöver få plats för.

Nöjd med bra lokal leverantör av delar

Kalle berättar att uppskattningsvis över 95 procent av sina inköp sker från den lokala leverantören av bil- och reservdelar. Bra service och snabba leveranser.

Under besöket visade Kalle också upp sitt speciella privata ”projekt”. En svart Chevrolet Corvette C6 -05, totalt ombyggd, där han har målet att bilen ska få en hastighetskapacitet på 325 kilometer i timmen. Givetvis inget man gasar på i, på de svenska vägarna. Hastigheten testas på andra sätt såklart. Det är själva jobbet med att få det vackra ”krutåket” att nå en topphastighet som inspirerar Kalle i ombyggnaden.

Kalle anpassar sig efter sina kunders behov och att han ofta jobbar lördagar och söndagar är uppskattat.
Vid enklare reparationer kan kunden få sitt fordon direkt efter helgen.

– Det spelar mig ingen roll egentligen, när jag jobbar då jag ändå tillbringar mycket tid i verkstaden och att den finns på samma tomt där jag bor förenklar bara hur jag kan flexibelt kan arbeta, säger Kalle.

Kalle är ett tydligt bevis på att det aldrig är för sent för att förverkliga sina drömmar om att starta eget företag. ”Jag önskar bara att jag gjort det tidigare men det har inte riktigt passat in i livet förrän nu”, säger han.

Tack, tack säger man från Munkfors kommun för intressant och trevligt besök.