Logotyp

Två företag i samma butikslokal

Publicering: 2022-03-30

Efter en tid med få fysiska besök, duggar företagsbesöken i kommunen tätt och nu var det besök i Blia som stod på tur. Här finns den unika butiken Seriemagasinet sedan drygt ett år tillbaka.
Det som inte många vet ännu, är att ytterligare ett företag samsas i samma lokal sedan i december.

Simon Ekhamra, från Hagfors har bott i Oslo under många år. Dock blev längtan till släkt och vänner i Värmland extra påtaglig under pandemin. Han valde att närma sig sina hemtrakter igen och i Munkfors fanns kompisen sedan länge, Ronny Stenbäck som hade öppnat butiken Seriemagasinet 2021.
Det blev en perfekt kombo att dela lokal, för sin verksamhet Oakhammer Games. Där finns han nu med försäljning av olika spel samt att det finns en webb-shop

Rollspel och miniatyrspel

Intresset för rollspel och miniatyrspel har funnits i Simons liv så länge han kan minnas. I Norge har han också hela tiden varit engagerad i den allt mer växande spelkulturen.
– Det finns grupperingar lite varstans här i området runt Munkfors och i andra delar av Värmland som är nyfikna på spelen och som redan sökt sig till butiken. En del är här på söndagar och då är det full aktivitet när man spelar med varandra, säger Simon. Han fortsätter berätta att hans mål är att skapa fler aktiviteter, och bli en naturlig träffpunkt, där man kan samlas och spela oavsett ålder och kön.
Framgent hoppas jag ungdomarna upptäcker hur kul det kan vara att spela med varandra i roll- och miniatyrspel.

Genom ABF har Simon också haft en målarkväll där vem som helst fick komma och prova på att måla figurer som används i spelen. I maj startar också en längre studiecirkel för miniatyrmålning.

Detta var en helt ny värld för kommunens representanter som besökte Simon och Oakhammer Games i Seriemagasinets lokaler. Spännande med företag som sticker ut i en nischad bransch.

Ute på besök var: kommunalråd Mathias Lindquist, kommunchef Jan-Olof Appel, turism- och näringslivschef Birgitta Svensson och från oppositionen (C) Urban Karlsson.