Logotyp
Ukrainas flagga som är gul och blå.

Kommunen hissar Ukrainas flagga

Publicering: 2022-03-03

För att visa stöd för Ukraina och dess befolkning har kommunstyrelsens ordförande fattat beslut om att hissa den ukrainska flaggan utanför kommunhuset i Munkfors.

Mathias Lindquist, kommunstyrelsens ordförande, berättar om beslutet:

– Att vi hissar Ukrainas flagga i vår del av världen förändrar inte det fruktansvärda som händer i landet just nu. Men, att den ukrainska flaggan hänger sida vid sida med den svenska är däremot en symboliskt viktig handling som visar att vi står upp för solidaritet och demokratiska värderingar. Vi står bakom det ukrainska folket. Vi delar deras sorg, deras oro och vi sänder dem all vår kärlek och styrka, säger Mathias Lindquist.

Precis som många andra svenska kommuner har Munkfors kommun beställt ukrainska flaggor. I väntan på leverans kommer vi att flagga på våra digitala informationsskärmar som finns på flera strategiska platser i kommunen.

Besök vår samlingssida

Kommunen har skapat en samlingssida om kriget i Ukraina, där du bland annat kan läsa mer om skyddsrum och vart de finns, hur du stärker din egen hemberedskap och hur du kan hantera din egen eller andras oro om det spända läget i omvärlden.

Kommunens samlingssida om kriget i Ukraina