Logotyp

Besök hos två företag

Publicering: 2021-10-21

Ransäters Screen & Decor

Vi träffar Maud och Åke Karlsson i tryckeriet Ransäters Screen & Decor i en del av före detta
Roslagsskolan i Munkfors. För 3 år sedan flyttade de in i lokalerna efter att funnits i Deje under några år.
Här trycker de dekaler och skyltmaterial av olika slag, även tryck på kläder och kepsar mest till företag, föreningar. Olika typer av maskiner för screentryck möjliggör att tryck kan göras både små- och storskaligt. De trycker också en hel del åt sig själva som de säljer. Det är nämligen också Maud och Åke som sommartid driver Ransäters Vintage, en plats fylld av nostalgi. Vi får givetvis planera in ett företagsbesök dit också när våren nalkas.

De har inte drivit tryckeriet på heltid tidigare då de haft sina ordinarie arbeten. Företagandet har funnits på sidan om men numera finns inte det hindret, utan man kör i full skala.

Det syns att paret har en förkärlek till bilar…Speciellt gamla godingar, jänkare och veteranbilar tryckta på t-shirts pryder bland annat en hel vägg i lokalen.

Vi ser redan fram emot ett spännande besök i Ransäter nästa år, hos Maud och Åke för att uppleva mer nostalgi.

Munkfors Trainingcenter- BendingBars Gym24

Vid dagens nästa besök, kliver vi in bland träningsredskap hos Rickard Byström, numera ägare till de båda träningslokalerna i Munkfors Munkfors Trainingscenter och BendingBars Gym24.
Det började med att Rickard efter att ha arbetat och bott på andra håll, återvände och fick anställning på hemorten. Träning, hälsa och kost är något som var en stor del av hans liv och han kände att han ville syssla med något eget också. Så det blev fritidsintresset som styrde Rickard in i företagsvärlden redan 2018.

Han fick chansen att i mindre skala öppna upp en träningslokal i, som man på orten säger, i gamla tvätteriet på Hea i Munkfors. Det var så han startade BendingBars gym. Intresset blev större än han anat. Så när chansen att ta över Munkfors Trainingcenter kom, slog han till och övertog även den verksamheten. Där har han efter övertagandet investerat i konditionsparken med nya maskiner, vikter, stänger med mera och skapat nya möjligheter att köra olika pass samt utvecklat lokalerna så mer utrymme ges. Till och med en mysig fikahörna har inrättats.
Att känna sig bekväm och  trivas oavsett om man är nybörjare eller van deltagare är viktigt enligt Rickard.

–  Det känns både viktigt och kul att vara med och bidra till att Munkforsborna har tillgång till bra träning och möjlighet till en sundare livsstil, säger Rickard som har många spännande idéer på gång.

I våras öppnade han också ett solarium i en annan lokal på centrum.

Vi tackar

Tack till dessa företagare som tog sig tid att träffa kommunalråd Mathias Lindquist och turism- och näringslivschef Birgitta Svensson, kommunens representanter som var ute på en företagsbesöksrunda.