Logotyp

Digitalt företagsbesök hos Helio Juridik AB

Publicering: 2021-03-26

Det är en strålande och entusiastisk tjej vi möter på skärmen. Under året har hon förverkligat sina drömmar om att bli egen företagare. Längtan att starta eget har alltid funnits men har inte riktigt passat in i livsmönstret – förrän nu.

Helena, 32, flyttade vid 20 års ålder från hemorten Munkfors för att studera till affärsjurist. Efter ett antal år flyttade hon tillbaka en kort period och jobbade då bland annat på det dåvarande lokala bankkontoret under tiden som hon skrev sin masteruppsats. Därefter bar det av till Gislaveds kommun och Helenas första jobb efter utbildningen blev som juridisk handläggare och senare som utvecklingsledare.

Det var också i Gislaved som hon träffade kärleken och bildade familj. 2020 gick flyttlasset tillbaka till Munkfors, nu med man och barn. Hon insåg att det skulle bli svårt att få ett jobb inom juridik på direkten, så första året hoppade hon på ett vikariat i kommunens kontaktcenter, där hon även fick använda sina juristkunskaper.

Lyssnade på magkänslan

I höstas växte sig drömmen om en egen juridikbyrå allt starkare. Trots pandemin som ett orosmoln, lät hon hjärtat och magkänslan bestämma. Sedan gick det snabbt och runt årsskiftet bilades bolaget Helio Juridik. En riktigt bra start har det blivit med kunder, inte bara i Munkfors utan också runt om i närliggande orter. Helena har också hittat samarbetspartners inom branschen och hon ingår redan i viktiga nätverk inom näringslivet.

–  Det är verkligen jätteroligt och det är ju det här jag velat göra hela tiden, säger Helena.

Företaget erbjuder hållbar och tillgänglig juridik med omtanke, där både privatpersoner och företag kan få hjälp med avtal, skatt, familjerättsliga frågor med mera. Under de första månaderna har det främst handlat om privatpersoner som hittat till Helena men framledes hoppas hon givetvis att även av de små- och medelstora företagen upptäcker tjänsterna hon erbjuder inom affärsjuridik.

Vi önskar Helena stort lycka till med de ambitiösa mål som hon satt upp för sig och sitt företagande.

Tack för att vi fick komma på ett intressant digitalt besök.