Logotyp

Matsedel äldreomsorgen

Publicering: 2016-01-27

Vecka 13

Måndag: Kycklinggryta, ris och grönsaker.
Tisdag: Stekt sjömanstorsk, spenatstuvning, potatis och grönsaker.
Onsdag: Värmlandskorv, potatismos och grönsaker. Gurka och senap.
Torsdag: Redd grönsakssoppa med korvsmörgås. Ostkaka med jordgubbssylt.
Fredag: Ugnstekt lax, hollandaisesås, potatis och grönsaker. Choklad & hallonmousse.
Lördag: Litet Påskbord. Kaka.
Söndag: Fläskfilé, rosépepparsås, potatisbakelser och grönsaker. Päronhalvor med grädde.

Vecka 14

Måndag: Kalkonschnitzel, sås, stekt kulpotatis och grönsaker. Björnbärskräm med gräddmjölk.
Tisdag: Kokt fisk, äggsås, potatis och grönsaker.
Onsdag: Frukostkorv, senapssås, potatis och grönsaker.
Torsdag: Ärtsoppa, med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Pytt i Panna, gräddsås med stekt ägg. Rödbetor.
Lördag: Kålpudding, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Söndag: Kassler, champinjonsås, potatis och grönsaker. Jordgubbar med grädde.

Vecka 15

Måndag: Köttbullar, gräddsås, makaroner och grönsaker.
Tisdag: Kycklinggryta med champinjoner & paprika, ris och grönsaker.
Onsdag: Stekt strömming, dillsås, potatismos och rårivna morötter.
Torsdag: Köttfärssoppa med ostsmörgås. Ugnspannkaka med sylt.
Fredag: Rimmad fläskbog, rotmos och grönsaker. Senap.
Lördag: Grekisk färsbiff, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Örtagårdsstek, sås, potatis med grönsaker. Fruktsallad med grädde.

Vecka 16

Måndag: Fiskbullar, dillsås, potatis och grönsaker.
Tisdag: Indisk korvgryta, makaroner och grönsaker.
Onsdag: Leverbiff, sås, potatis och grönsaker.
Torsdag: Kålsoppa, korvslantar med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Köttkorv, potatismos med grönsaker. Gurka och senap.
Lördag: Oxjärpar, stuvad blomkål, potatis och grönsaker.
Söndag: Dillköttgryta, potatis och grönsaker. Hallonkräm med gräddmjölk.

Vecka 17

Måndag: Kycklingsås, makaroner och grönsaker.
Tisdag: Dragonfiskgratäng, potatis och grönsaker.
Onsdag: Chili con carne, ris och grönsallad.
Torsdag: Gulaschsoppa, crèmefraiche med ostsmörgås. Ugnspannkaka med sylt.
Fredag: Grillkorv, pepparrotssås, potatis och grönsaker.
Lördag: Biff á Lindström, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Utskuren fläskkotlett, sås, potatis och grönsaker. Persikor med grädde.

Vecka 18

Måndag: Kebabgryta, ris och grönsaker.
Tisdag: Stekt rödspätta, kall sås, potatis och grönsaker. Citron.
Onsdag: Porterstek, sås, potatis, grönsaker och gelé. Kaka.
Torsdag: Broccolisoppa med korvsmörgås. Ostkaka med jordgubbssylt.
Fredag: Värmlandskorv, potatismos och grönsaker. Gurka och senap.
Lördag: Färsmedaljong Dijon, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kött & grönsaksgryta, potatis och sallad. Björnbärskräm med gräddmjölk.

Vecka 19

Måndag: Stekt falukorv, stuvade makaroner med tomatsallad.
Tisdag: Fiskgratäng Bordelaise, potatismos och grönsaker.
Onsdag: Nasigoreng, kall sås och grönsaker.
Torsdag: Fläskfilé, rosépepparsås, potatisbakelser och grönsaker. Kaka.
Fredag: Stekt fläsk, löksås, potatis och grönsaker.
Lördag: Kålpudding, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Söndag: Kassler & Ananasgratäng, potatis och grönsaker. Chokladmousse med grädde.

Vecka 20

Måndag: Köttbullar, gräddsås, potatis och grönsaker.
Tisdag: Rimmad fläskbog, rotmos med grönsaker. Senap.
Onsdag: Skeppartorsk, spenatstuvning, potatis och rårivna morötter.
Torsdag: Ärtsoppa, med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Mexikansk potatis & kycklinggratäng med grönsaker.
Lördag: Grekisk färsbiff, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Kalops, potatis och grönsaker. Rödbetor. Fruktsallad med grädde.

Vecka 21

Måndag: Korvstroganoff, ris och grönsaker.
Tisdag: Kokt fisk, äggsås, potatis och grönsaker.
Onsdag: Leverbiff, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Torsdag: Köttkorv, potatismos med grönsaker. Gurka och senap.
Fredag: Köttfärssås, makaroner och grönsaker. Tomater.
Lördag: Oxjärpar, stuvad blomkål, potatis och grönsaker.
Söndag: Dillköttgryta, potatis och grönsaker. Hallonkräm med gräddmjölk.

Vecka 22

Måndag: Kåldolmar, sås, potatis och grönsaker. Lingonsylt.
Tisdag: Fiskbullar, dillsås, potatis och grönsaker.
Onsdag: Kycklinggryta med champinjoner & paprika, ris och grönsaker.
Torsdag: Köttfärssoppa med ostsmörgås. Pannkaka med sylt.
Fredag: Frukostkorv, senapssås, potatismos och grönsaker.
Lördag: Wallenbergare, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Fläskkarré, sås, potatis och grönsaker. Äppelmos. Persikor med grädde.

Vecka 23

Måndag: Stekt rödspätta, kall sås, potatis och grönsaker. Citron.
Tisdag: Pannbiff, stekt lök, sås, potatis och grönsaker.
Onsdag: Stekt fläsk, bruna bönor, potatis och grönsaker.
Torsdag: Kycklingfilé, dragonsås, potatisgratäng och grönsaker. Tårta.
Fredag: Värmlandskorv, potatismos och grönsaker. Gurka och senap.
Lördag: Färsmedaljong Dijon, sås, potatis och grönsaker.
Söndag: Biff stroganoff, potatis och grönsaker. Päronkräm med gräddmjölk.

Med reservation för eventuella ändringar!

Kontakt

Kostchef

Monica Sonesson-Olsson
Telefon: 0563-54 11 11
E-post: monica.sonesson-olsson@munkfors.se