Logotyp

Första linjen och ungdomsmottagningen finns för dig

Publicering: 2020-11-19

Vad gör ungdomsmottagningen?

Du kan få hjälp på en ungdomsmottagning om du har frågor om kroppen, sex eller preventivmedel. Du kan också få stöd om du mår dåligt och behöver någon att prata med.

Vad får jag hjälp med på Första linjen?

Till Första linjen kan du vända dig med frågor om du är deppig och mår dåligt, känner dig orolig eller rastlös.

Det kan handla om att du har svårt att koncentrera dig, ofta hamnar i bråk med kompisar eller föräldrar. Du kan också kontakta oss om du skadar dig själv, är eller har varit utsatt för våld, dricker mycket alkohol eller har börjat använda droger eller bara behöver någon att prata med.

Hos oss kan du och dina närstående få råd, stöd och behandling.

Logga in till 1177.se med Freja eID

Freja eID är en e-legitimation som kan användas för inloggning till 1177.se. På en ungdomsmottagning kan du få hjälp med många olika saker och många gånger kan du även besöka mottagningen online. Freja eID är kostnadsfri för användaren. Ungdomar från 13 år – som måste ha en egen e-legitimation till 1177.se – kan skaffa den på egen hand. Kravet är att man har en giltig svensk ID-handling eller svenskt pass. Freja eID är den enda e-legitimationen som kan utfärdas på distans, utan krav på fysisk ID-kontroll.

Skaffa Freja eID

Det är kostnadsfritt och kan göras hemifrån:

1. Ladda ner appen
2. Registrera e-post och välj PIN
3. Lägg till ID-handling/pass och ta ID-foto med appen

Uppgifterna skickas till Frejas säkerhetscenter och om alla kontroller går igenom utfärdas e-legitimationen normalt inom 10 minuter. Användaren får meddelande om detta. När Freja eID är utfärdat kan användaren omedelbart logga in på 1177.se. Ingen ID-kontroll hos ett ATG-ombud är nödvändig för utfärdandet.

Kontakt