Logotyp

Klarälvsbanan

Publicering: 2016-01-26

Cykeluthyrning

Det finns möjlighet att hyra cykel på flera ställen nära banan, bland annat på Storängens camping i Ransäter.

Mer information om cykeluthyrning hittar du på Klarälvsbanans egen webbplats

Klarälvsbanans sträckning

Klarälvsbanan slingrar sig rakt genom den värmländska naturen, från Karlstad i söder till Hagfors i norr. På väg från Karlstad passerar du i tur och ordning Forshaga, Deje, Ransäter, Munkfors, Hagfors och slutligen Uddeholm. Klarälvsbanan är en nedlagd banvall som är helt asfalterad och garanterat bilfri.
I Munkfors kommun går banan på den östra sidan av Klarälven och passerar bland annat Ransäter, Blia, Centrum och Heden innan den går vidare till Mjönäs och Hagfors kommun. Från Klarälvsbanan är det endast en kort avstickare till Gamla Bruket med alla dess museer, Laxholmens kulturhus och Munkforsen med sitt mäktiga vattenfall.

På Klarälvsbanan reser du från ett öppet jordbrukslandskap i söder till skogen i norr och du kan uppleva den på cykel, inlines eller med en uppfriskande promenad.

I Uddeholm tar den asfalterade banan slut och Klarälvsleden tar vid. Från Hagfors och upp till Sysslebäck kan du följa Klarälvsleden genom det värmländska landskapet.
Vid Klarälvsbanans södra entré finns en uppskyltad cykelväg som sträcker sig från Kroppkärrssjön till Mörudden på Hammarö. Sträckan är tio kilometer.

Dokument och länkar

Länkar till andra webbplatser