Logotyp

Visit Munkfors-Ransäter störst i Sverige i appen Storyspot

Publicering: 2020-08-21

Det är ett gediget arbete som har utförts av personalen på turistbyrån i Munkfors. För att kunna spela in olika berättelser som handlar om byggnader och platser i kommunen har man grävt efter information och historier i böcker samt intervjuat folk på bygden som har intressanta minnen från förr i tiden.

– Ett nytt sätt att upptäcka Munkfors- Ransäter på. Ladda hem och gå in på appen som är gratis, där kan du själv se var du befinner dig och om det finns några Storyspots i din närhet. Du kan så klart också ligga hemma på soffan och lyssna på dem allihop. Bara att klicka på de olika prickarna som är utmärkta, för att lyssna. Du kan också söka efter någon specifik plats, säger Josefin Elfgren, vikarierande turismsamordnare som samlat in materialet och läst in de flesta av berättelserna.

För en del av Storyspot-platserna har även andra lokala profilers berättarröster använts, exempelvis på vandringsleder är det Peter Stefanson, känd från bland annat folklustspelet Värmlänningarna som berättar.

Turism- och näringslivschef Birgitta Svensson förklarar också:

– Vi ställde om och gjorde annorlunda för den här speciella sommaren. Coronaviruset satte stopp för de stora fysiska eventen och arrangemangen i kommunen och Storyspot blev en av de aktiviteter vi satsade på att jobba med. I samma app finns även spökvandringar med spökberättelser där historikern och podcastaren Linda Segtnan samlat traktens myter och skrönor till spännande stories.

Storyspot är också ett utmärkt sätt att lära sig mer om sin egen hembygd. Det blir en överraskning för många som lyssnar, att det också finns intressanta platser och historier de aldrig hört talas om och som finns närmare än de tror. En digital Hemesterresa helt enkelt.

– Jag lärde mig massor själv under tiden jag forskat och samlat in material, säger Josefin och  som avslutningsvis berättar att Visit Munkfors-Ransäter uppdaterar kontinuerligt med nya Storyspots, så håll utkik när du laddat ner appen.