Logotyp

Fritidsbanken och Generation Pep lanserar en nyttig ”glassbil”

Publicering: 2020-06-20

På uppdrag av Generation Pep genomförde Sifo nyligen en undersökning, där 1 av 3 föräldrar uppgav att deras barn var mindre fysiskt aktiva nu än innan Coronakrisen slog till och restriktioner infördes. Samtidigt vet vi också att barn är som mest fysiskt aktiva då de går i skolan. Under lov, så som nu, brukar stillasittandet öka. För att uppmuntra till ökad rörelse har därför Generation Pep och Fritidsbanken gått ihop och startar nu i sommar konceptet Fritidsbanken Pep Up!

– Vi vet att vi den senaste tiden varit en utmaning för hela vårt samhälle. Många verksamheter har fått ställa om för att möta nya utmaningar och så även våra. Genom det här samarbetet med Fritidsbanken kan vi se till att fler barn och unga inspireras och får ökad möjlighet att gratis låna utrustning för att testa på nya aktiviteter. Samtidigt som vi kan säkerställa att det sker på ett tryggt sätt då det sker utomhus, säger Carolina Klüft verksamhetschef på Generation Pep.

Munkfors kommun deltar i satsningen

Fritidsbanken i Munkfors är en av 20 Fritidsbanker i landet som kommer att bli mobila i sommar. Bilar fyllda med utrustning kommer att resa runt på olika platser i kommunen och låna ut utrustning gratis. Kom gärna och hälsa på!

Samtliga datum 12.00-14.00

22 juni, Laxholmen

24 juni, Ransäters skola

25 juni, Hea

29 juni, Laxholmen

1 juli, Ransäters skola

2 juli, Hea

27 juli, centrum

3 augusti, centrum