Logotyp

Ekonomiskt stöd

Publicering: 2020-03-09

Vem som helst kan under en period hamna i ekonomiska svårigheter. Om det händer dig kan du ansöka om stöd och hjälp från socialtjänsten i Munkfors kommun. Biståndet ska täcka det mest nödvändiga som till exempel mat, kläder och boende. Om du har särskilda skäl kan du även få hjälp med andra utgifter.

För att veta om du kan få ekonomiskt bistånd gör socialsekreteraren en utredning. Vid en utredning samlar socialsekreteraren in information om hur din ekonomi ser ut och gör en behovsprövning. Det betyder att socialsekreteraren ställer frågor och samlar in handlingar som kan bekräfta hur din ekonomi ser ut, till exempel kontoutdrag och lönespecifikationer.

I utredningen räknas inkomsterna för dig och de du bor med ihop och ser på vilka kostnader du/ni har. Socialsekreteraren kontrollerar dina uppgifter med till exempel försäkringskassan, a-kassan, bilregistret och arbetsgivare och behöver ditt godkännande för att göra det. Om du inte går med på det kan det bli svårt eller omöjligt att göra en behovsprövning.

Dokument och länkar

Dokument att ladda hem

Länkar till munkfors.se

Länkar till andra webbplatser

Kontakt

Socialsekreterare via kontaktcenter

Telefon: 0563-54 10 00
Telefontid: 09.00-10.00 måndag – fredag