Logotyp

Kraftfulla företagsbesök

Publicering: 2019-10-24

Mias Livsdesign

Direkt man kliver in i yoga-lokalen hos Maria Olsson kan man känna hur ett harmoniskt lugn infinner sig. Det är inbjudande och mysigt inrett i källarlokalen på centrum där hon samlar sina grupper för yogapass. Här driver hon företaget Mias Livsdesign som ett komplement till sitt ordinarie arbete. Det är en driven och entusiasmerad Maria som tar emot kommunens representanter i samband med veckans företagsbesök. Hon lyckas till och med att få kommunfullmäktiges ordförande Pia Falk och kommunchef Jan-Olof Appel, att testa på en yogaposition som kallas ”trädet”.

I höst kommer hon att köra två grupper, två gånger i veckan med både Hatha-yoga och Yin-yoga. Marias stora intresse för mental träning har gjort att hon har valt att utbilda sig på olika sätt genom yogakurser. Det var under hennes utbildning till stresscoach och instruktör i medveten andning som idén om Mastermind växte fram, ett nätverk för kvinnliga företagare i Munkfors där man peppar och stöttar varandra i sitt företagande. Hon fick gehör för sin idé från flera av ortens kvinnliga entreprenörer som numera samarbetar på olika sätt.  Att Marias företag ligger helt rätt i tiden råder det ingen tvekan om då både barn och vuxna lever i en allt mer tids- och prestationspressad tillvaro. Att få komma till en plats där man kan landa och ladda om är därför oerhört viktigt.

JT Kraftkonsult AB

Tommy Nyhlén och Jan-Erik (Janne) Eriksson var kollegor på ett större företag när idén om att starta eget växte fram. För ett och ett halvt år sedan blev deras dröm verklighet när de startade JT Kraftkonsult AB, en verksamhet som består av konsulttjänster inom elkraft med hela Sverige som arbetsområde. Det kan handla om underlag för projektering och besiktning av stora kraftledningar och vindkraftverk men det händer också att de säljer sina tjänster som underkonsult till andra större bolag. Jobb finns det gott om. Tommy och Janne har bra kontakter och ingår i ett branschnätverk där man samverkar och drar nytta av varandras olika kompetensområden vilket är en styrka vid exempelvis offentliga upphandlingar. Med hela landet som geografiskt arbetsfält blir det givetvis många resor och övernattningar borta i jobbet men basen för sin verksamhet är deras kontor i Munkfors på Smedsgatan.

Vi var med på besöket

Med på företagsbesöken denna gång var Pia Falk, kommunfullmäktiges ordförande, Jan-Olof Appel, kommunchef och Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef

Tusen tack för att vi fick hälsa på hos er!