Logotyp

Företagsbesök hos Widerströms El och Erik´s Golvservice

Publicering: 2019-10-09

Olof tog steget och startade eget

Olof Widerström är elektriker med många års erfarenhet i bagaget. Arbetet på sin tidigare arbetsplats formade honom som person där ansvar, kvalitet och arbetsglädje stod i fokus. Drömmen om att starta eget växte dock mer och mer med tiden. I början av 2018 tog han steget in i världen som egenföretagare när han startade Widerströms El. Friggeboden hemma på tomten fick bli kontor och lager men där tillbringar han inte mycket tid i nuläget.

– Det har rullat på bra med jobb, berättar Olof över en gofika tillsammans med kommunens representanter.

Olof samarbetar mycket med liknande företag när det behövs. Han upplever att det finns ett gott samverkansklimat i branschen, något som alla mår gott av. Hans hjärta klappar också lite extra för solceller som är en av framtidens energilösningar. Därför har han vidareutbildat sig inom området för att kunna ge extra service till sina kunder.

Erik trivs bra i rollen som egenföretagare

Erik Elfgren hade sitt företag vid sidan av sitt ordinarie arbete under två års tid innan han satsade fullt ut och gjorde det till sitt heltidsjobb 1998. Nu över 20 år senare trivs Erik fortfarande bra i  rollen som egenföretagare.

– Klart det går i trender jobbmässigt men det är mestadels badrumsjobb som gäller för tillfället. Ibland finns projekten i Munkfors med omnejd, andra gånger kan det vara i en helt annan kommun, säger Erik.

Erik´s Golvservice utför golv- och väggbeläggningsarbeten. Han samverkar även med andra företag vid olika uppdrag när det gäller kakelläggning och rörmontage. Ibland anlitas företaget av andra aktörer.

– Man hjälps helt enkelt åt vilket gör att man kan erbjuda en helhetsmodell för kunden i projekten, säger Erik.

Med på företagsbesöket var: Jan-Olof Appel, kommunchef, Mathias Lindquist, kommunalråd, Urban Karlsson, förtroendevald och Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef.