Logotyp

Träffa Forsnäsbadets nya entreprenörer

Publicering: 2019-03-01

Värmen slår mot kroppen när jag öppnar dörren och går in i Forsnäsbadet. Klädd för snö och kyla inser jag snart att min dunjacka är något onödig i sammanhanget då jag kommit till en arbetsplats där det är närmare 30 grader varmt, varje dag. Luften är tropisk och doften av klor påminner om alla timmar man spenderade i badhuset som liten.

Vem kunde hålla andan längst under vattnet, vem vågade att hoppa från den högsta trampolinen och vem kunde dyka ända ner till botten. Allt var en tävling, men det gjordes på ett roligt och prestigelöst sätt. Besöket på badhuset avslutades precis som vanligt med varma chips och en iskall cola i cafeterian.

Viktig mötesplats i Munkfors 

När jag slår mig ner över en kopp kaffe tillsammans med Forsnäsbadets nya entreprenörer Jean-Peter Romonesco och Alexander Boeve inser jag hur miljön framkallar gamla goda minnen från min egen barndom. Tillsammans står paret i startgroparna för att skapa en mötesplats i Munkfors där människor i alla åldrar kan samlas och skapa sina egna minnen.

– Vi hade pratat om att starta ett företag. När vi såg annonsen i Veckobladet om att Munkfors kommun sökte en ny entreprenör till badet kunde vi inte låta bli, säger Alexander och skrattar.

Besökare är i trygga händer

Att paret har tagit över ett badhus är ingen slump. Jean-Peter var nämligen pool-livräddare i sitt hemland Nederländerna. Han är utbildad livräddare och har även en bakgrund som sjuksköterska vilket gör att besökare kan känna sig extra trygga om olyckan skulle vara framme. Tanken är att Jean-Peter ska jobba heltid i badhuset medan Alexander som arbetar i Deje som undersköterska kommer i huvudsak att ta hand om de administrativa delarna av företaget.

Alexander och Jean-Peter var ett par i Rotterdam. När förhållandet tog slut 2014 flyttade Alexander året därpå till Munkfors för att komma närmare sina föräldrar som även de hade lämnat storstaden för lugnet på landsbygden.

Avståndet mellan vännerna gjorde att kärleken mellan dem växte tillbaka. När Jean-Peter åkte till Munkfors för att hälsa på Alexander hittade paret tillbaka till varandra och blev förälskade på nytt. Kort därefter lämnade Jean-Peter Rotterdam och flyttade in till Alexander i Mossängen.

Framtidsplaner

Att paret har stora planer och visioner för badet råder det ingen tvekan om. Motionssim och pensionärssim är populärt, men även barnkalasen är mycket uppskattade bland kommunens barnfamiljer. 9 mars börjar också vårens simlektioner. Paret välkomnar även idéer och tips från invånare om hur badet kan bli ännu bättre.