Logotyp

OK Grane visade sitt paradis vid föreningsbesök

Publicering: 2018-10-18

– Välkomna till paradiset! Utbrister Lennart Nilsson när han möter oss vid den lilla röda stugan vid Vågsjön. Han, Lasse Hylland och hunden Alban är ivriga att få ta oss med på en guidad tur i området. Tillsammans driver de OK Grane, en orienteringsklubb som har närmare 80 medlemmar.

Vägen till paradiset är inte lång. Sex kilometer från Munkfors centrum hittar du denna oas som erbjuder möjligheter till både rekreation och friluftsliv. Vågsjöstugan ägs av klubben och hyrs ut till gäster på sommaren. Den har ett enklare kök och ett mindre samlingsrum med bänkar och bord.

Basta och må gott i vacker miljö 
Vi promenerar ner till sjön där vi möts av Eva Hylland och Gun-Britt Nilsson som dagen till ära grillar korv vid strandkanten. Här finns en grillplats och en vedeldad bastu med tillhörande omklädningsrum som går att hyra. Och utsikten från bastun, ja den är som du förstår förstklassig. Över en trevlig fikastund i det fria berättade medlemmarna om föreningens historia och de utmaningar man står inför framöver. Stugan behöver rustas upp och det behövs fler unga medlemmar i föreningen som kan driva vidare klubben i framtiden.

– Vi håller liv i klubben, men vi är i stort behov av en injektion av ungdomar som kan ta över och fortsätta vårt arbete, säger Lennart.

Vandringsleder
I anslutning till stugan och bastun finns två vandringsleder. Vågsjörundan som mäter 7.6 kilometer och den lite kortare Säterrundan på 4,2 kilometer som har fått sitt namn efter alla sätrar som finns längs med leden.

Vi deltog i besöket 
Vi som var med på föreningsbesöket från Munkfors kommun var Annelie Eriksson, föreningsstödjare, Mathias Lindquist, kommunalråd, Nicklas Hartwig, ordförande i utskottet för service, Anna Grenholm, verksamhetschef service och Nathalie Andersson, kommunikatör.

Stort tack till OK Grane för ett trevligt och givande föreningsbesök.