Hoppa till huvudinnehåll

Pressträff med unik visning av Munkfors Arena

Media fick idag en unik förhandsvisning av Munkfors Arena, Värmlands nyaste sporthall med toppmoderna inslag och lösningar.

Munkfors Arena står äntligen klar, en storsatsning på hela 25 miljoner.

– Vi vet att väldigt många är nyfikna på resultatet, därför har vi bjudit in media till en exklusiv visning av sporthallen. Imorgon 29 juni, då är det öppet hus för allmänheten, säger Vanja Persson, VD Munkfors Förenings- och konferenscenter.

Dagen till ära fick media träffa representanter från Munkfors Förenings- och konferenscenter, Munkfors kommun, föreningslivet och byggentreprenören NIWA Entreprenad AB som numera kan lägga till sporthallsbyggen i sitt CV.

– Att bygga sin allra första sporthall är speciellt och en utmaning i sig, men det har rullat på jättebra, säger platschef Anders Landegren som har rott projektet i hamn med hjälp av närmare 100 medarbetare från olika företag.

Unika lösningar

Sporthallen är hela 2 000 kvadratmeter stor och rymmer en spelplan som är 40×20 meter. Här kan flera sporter utövas, bland annat innebandy, inomhusfotboll och handboll. Planen är även förberedd för tennis.

Representanter från föreningslivet har fått vara med och påverka utformningen av hallen och tillsammans har de hittat lösningar som gör arenan unik i sitt slag. Längs med långsidan framför läktaren finns ett permanent sekretariat med alla tekniska bekvämligheter man kan önska sig. Härifrån styrs ljud och ljus samt hallens hjärta, en stor LED-skärm som visar resultat, utvisningar, repriser och reklam. Munkfors och Hammarö är de enda kommunerna i Värmland som kan stoltsera med dessa skärmar i sina sporthallar. Ett annat inslag är att spelare och publik hålls åtskilda i samband med match.

– Hallen är ett praktexempel på hur bra det kan bli när företag, föreningar och kommun samarbetar med varandra. Vi har en stark vi-känsla i vår lilla kommun. Här ställer vi upp för varandra och försöker hitta gemensamma lösningar på problem, säger Mathias Lindquist, kommunalråd (S).

Munkfors är den perfekta lägerorten

Varje säsong arrangerar Svenska Ishockeyförbundet ett fyrtiotal camper runt om i landet. Munkfors har som enda lägerort i Värmland stått värd för fyra av dessa per år. Tack vare den nya hallen kan dessa tillfällen utökas till sex. Målet är att bli mellansveriges bästa och störa lägerort, och via den nya hallen så är förutsättningarna goda.

– Nu har vi möjlighet att ta ännu ett kliv framåt och få hit elitlägercamper, det vill säga de ungdomar som spelar med landslagsuppdrag. De har behov av det koncept som vi erbjuder här med träningsytor, logi och matservering, säger Vanja.

Välkommen på öppet hus

Är du nyfiken på hur hallen ser ut? Varmt välkommen på öppet hus vid Munkfors Arena, 29 juni 11.00-13.30. Munkfors IBK:s damer kommer att guida dig runt i hallen.

Publicering: 2019-06-28 | Ändrat: 2019-06-28
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se