En person håller upp en vit i-phone mot sitt öra.

Viktiga larm- och journummer

Här har vi sammanställt viktiga larm- och journummer som du som medborgare kan vara i behov av.

Av de olika viktiga larm- och journummer som finns i Sverige är 112, numret du alltid ska ringa vid akuta situationer, förmodligen det mest kända.

Sverige har även andra viktiga larm- och journummer som är viktiga att känna till.

114 14 – polismyndighetens nummer när det inte handlar om en akut händelse.
113 13 – information om olyckor och kriser.
1177 – sjukvårdsupplysning gällande sjukdomstillstånd som inte är akuta.
116 000 – jourtelefon för att anmäla om ditt barn försvinner, anmäla att du hittat ett barn som är anmält försvunnet, anmäla om du påträffar ett barn som är vilse eller som har kommit bort från sin familj samt söka information om ditt försvunna barn.

Webbplatser

Krisinformation.se
Krisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från bland annat myndigheter och andra ansvariga till allmänheten före, under och efter en stor händelse eller kris.

1177.se
1177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. 1177 erbjuder sjukvårdsrådgivning, information och inspiration samt e-tjänster. Vårdguiden finns på webb och telefon och har öppet dygnet runt. Webbadressen är 1177.se och telefonnumret 1177 gäller för sjukvårdsrådgivning i hela landet. Bakom 1177 Vårdguiden står den svenska sjukvården genom alla landsting och regioner i samverkan.

Publicering: 2015-11-26 | Ändrat: 2020-09-24
Sidansvarig: Nathalie Andersson | nathalie.andersson@munkfors.se
Skriv ut