Hoppa till huvudinnehåll

Föräldrastöd

Som förälder kan du behöva stöd i saker som rör föräldraskapet. Här kan du läsa mer om det stöd som erbjuds föräldrar och familjer i Munkfors kommun.

Under uppväxten spelar föräldrarnas sociala och ekonomiska resurser samt föräldraförmåga en central roll för barnets utveckling.

Föräldrar har stor inverkan på barnets sociala kompetens samt fysiska och psykiska hälsa, vilket i sin tur påverkar hur barn klarar sin skolgång och vilka levnadsvanor de får som vuxna.

Förbättra kommunikationen med ditt barn

Har du som föräldrar frågor eller funderingar kring ditt föräldraskap eller din familjesituation? Inom Munkfors kommun erbjuds föräldrastöd för föräldrar som söker en verktygslåda att använda i kommunikationen med sina barn.

ABC

Alla barn i centrum, ABC, består av fyra gruppträffar för alla föräldrar till barn 3–12 år. Programmet har utvecklats på uppdrag av folkhälsomyndigheten och syftar till att stärka relationen mellan barn och föräldrar.

Läs mer och ansök

Funktionell familjeterapi och Komet

Funktionell familjeterapi, FFT, är en manualbaserad insats för familjer med ungdomar, 11-18 år, med utagerande beteendeproblematik, begår brott, har hög skolfrånvaro eller missbrukar.

Komet är en förkortning för kommunikationsmetod och är ett utbildningsprogram för familjer med barn i åldrarna 3-11. Målet med programmet är att ge föräldrarna verktyg till en bättre kommunikation med barnen som leder till mindre bråk och konflikter hemma.

Läs mer och ansök

För frågor och ansökan, kontakta:

Epost: foraldrastod@munkfors.se
Telefon: 0563-54 10 36

Publicering: 2023-02-28 | Ändrat: 2023-03-01
Sidansvarig: Erik Lundh | erik.lundh@munkfors.se